BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Bağcılarda Ramazan coşkusu

Bağcılar Belediyesi, Ramazan Çadırı ve kültürel etkinlikleri tanıtmak amacıyla basın toplantısı düzenledi.

Abone ol

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, bu yıl Ramazan ayının Bağcılar’da çok farklı yaşanacağını söyledi.

Bağcılar Belediyesi, 13 yıldır Ramazan ayında kurduğu “Ramazan Çadırı İrfan Sofrası” ile binlerce kişiye hem iftar yemeği veriyor hem de kültür-sanat etkinlikleri düzenleyerek farklı bir Ramazan ayı yaşamalarına imkan tanıyor.

Ramazan etkinliklerinin yapılması için 24 bin m² alan ayrıldı. 1250 m²lik kapalı alanda hem iftar verilecek hem de kültürel etkinlikler düzenlenecek. Geri kalan alanda ise, kafeterya, kitap fuarı, otopark, 40 adet stant, bay-bayan wc, mescit, lunapark ve 3 boyutlu Çanakkale zaman tüneli çadırı kuruldu.

İlçede bulunan hayırsever işadamları tarafından karşılanacak olan ve her akşam 2500 kişinin iftar yapacağı çadırda, Türkiye’nin gündemindeki konular, sahalarında uzman ilim adamlarıyla, yazarlarıyla, siyasetçileriyle konuşulacak, yine her akşam, halkımızın yakından tanıdığı sanatçılar da Ramazan’a uygun konserler verecek.
Ramazan boyunca Ramazan Çadırında, paneller, konferanslar, şiir şölenleri, tiyatrolar, yetim ve komşuluk haftaları, çocuklara, hanımlara ve engelli vatandaşlara yönelik programlar yer alacak.

Başkan Çağırıcı: ‘Ramazan Ayı aynı zamanda kültür ayıdır.”

Ramazan ayını aynı zamanda kültür ayı olarak değerlendirdiklerini belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı şunları söyledi: “Ramazan ayı, sadece İstanbul’da değil tüm Türkiye’de yapılan etkinliklerden daha farklı yaşanır. Kurduğumuz dev alanda; her akşam 2.500 kişiye yakın vatandaşımızla birlikte iftar yapmakla yetinmiyoruz. Ülkemizin kültür ve sanat yönüne ciddi katkıları olan değerli ilim adamlarımızı, sanatçılarımızı, şairlerimizi, siyasetçilerimizi, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini ağırlıyoruz. Onları vatandaşlarımızla buluşturuyoruz. Bunlardan farklı olarak hanımlar, çocuklar ve engelli vatandaşlarımız için ayrı geceler düzenliyoruz. Yetimler ve Komşuluk haftalarını düzenliyoruz. İftardan sonra aileler, çocuklarıyla birlikte güzel vakit geçirmeleri için lunapark, rahat alışveriş yapmaları için stantlar kurduk. Kısaca biz Ramazan ayını sadece ibadet ayı olarak değil aynı zamanda bir kültür ayı olarak da kabul ediyoruz. Halkımızın Ramazan ayını dolu dolu geçirmeleri için tüm ayrıntıları düşündük. Bunları vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda gerçekleştirdik. Her yıl gösterdikleri ilgiyi bu yıl da kendilerinden bekliyoruz.”

Kazakistan ve Almanya’da iftar verilecek.

Bağcılar Belediyesi, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da, Kazakistan’ın Çimkent ve Almata kentlerinde biner kişiye hem iftar verecek hem de kardeşlik gecesi düzenleyecek. Almanya’da da, Türklerin yoğun olarak yaşadığı Hamm kentinde bin kişiye iftar verilecek.

Bayramlaşma bayramın birinci günü

Bağcılar Belediyesi her yıl gerçekleştirdiği bayramlaşma programını bu yıl ilk gün saat 11.00’de Ramazan Çadırında gerçekleştirecek. Bölge milletvekilleri, ilçe protokolü ve binlerce vatandaşın katıldığı programda bayram yemeği de verilecek.

Camiler Ramazan’a hazır

Bağcılar Belediyesi, yıl boyunca gerçekleştirdiği ilçedeki cami ve mescidlerinde, Ramazan ayı öncesi yine iç, dış ve çevre temizliğini gerçekleştirerek, vatandaşların daha temiz ve rahat ortamda ibadetlerini gerçekleştirmelerini sağlayacak. Ayrıca gıda üretim ve satış yerleri hijyen yönünden denetlendi.

Kimler katılacak
Bağcılar Belediyesi Ramazan Çadırı İrfan Sofrası’ndaki kültür programlarına katılacak isimlerden bazıları şöyle:
Prof.Dr. Nazım Ekren (Başbakan Yardımcısı), Hüseyin Tanrıverdi (AK Parti Genel Başkan Yardımcısı), Ertuğrul Günay (Kültür ve Turizm Bakanı), Murat Başesgioğlu (Spordan Sorumlu Devlet Bakanı), Feyzullah Kıyıklık (İst.Milletvekili), M.Asım Hacımustafaoğlu, (Nevşehir Valisi), Hüseyin Avni Mutlu (Diyarbakır Valisi), İrfan Balkanlıoğlu (Bingöl Valisi), Prof. Dr. Mehmet Altan, Mahmut Toptaş, Ömer Döngeloğlu, Yavuz Bahadıroğlu, Prof. Dr. Bayraktar Bayraklı, Ekrem Kaftan, Uğur Arslan, İkbal Gürpınar, Vehbi Vakkasoğlu, Bülent Serttaş, Hilmi Şahballı, Ertuğrul Erkişi,