BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,91
ALTIN 2.431,77
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Japon Parkı hafta sonu açılıyor

Nilüfer Belediyesi'nin dostluğa katkı sunmak amacıyla yaptığı Japon Parkı ve Çayevi, Cumartesi günü törenle açılacak.

Abone ol

Bugüne kadar yaklaşık 180 park ve çocuk oyun alanı yapan Nilüfer Belediyesi’nin, Azerbaycan Dostluk Parkı’ndan sonra uluslar arası dostluğa adadığı ikinci park olan Japon Parkı, Japonya’dan gelecek kalabalık bir heyetin de katılımıyla 16 Ekim saat 15.00’de açılacak.

Nilüfer Belediyesi’nin Japonya’daki kardeş kenti olan Tokai Belediyesi işbirliğiyle Çamlıca Mahallesi’nde toplam 5 bin 136 metrekarelik alanda yapılan Japon Parkı’nda; dinlenme alanları, süs havuzu, şelale, Zen rahiplerinin meditasyon yaptığı Zen bahçesi, sağlıklı yürüyüş yolu ve Japon çay seremonisinin sergileneceği 240 metrekarelik bir çay evi bulunuyor.

JAPON YETKİLİLER DE KATILACAK

Japonya’dan getirilen bitkilerle düzenlenerek her yönüyle Japon kültürünü yansıtacak bir görünüme kavuşan parkın açılışına Japonya Başkonsolosu Katsuyoshi Hayashı, Tokai Belediye Başkan Yardımcısı Toshiya Yamada ile Nilüfer Belediyesi’nin kardeş şehri olan belediyelerin başkan ve temsilcileri katılacak.

Tüm Bursalıların katılımına açık olan açılışın ardından aynı günün akşamı Almira Otel’de, Nilüfer Belediyesi Halk Dansları Topluluğu ile Japon dans grubunun gösterileriyle renklenecek Türk-Japon Dostluk Gecesi yapılacak.

KARDEŞ BELEDİYE PROTOKOLLERİ

Ağustos ayında vefat eden eski Tokyo Büyükelçimiz Solmaz Ünaydın'ın da anılacağı gecede, Nilüfer Belediyesi ile Mustafakemalpaşa Çeltikçi Belediyesi ve Orhangazi Çakırlı ve Yeniköy Belediyeleri arasında da kardeş belediye protokolü imzalanacak.