BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,96
ALTIN 2.446,09
HABER /  DÜNYA

El Kaide'den Yemen'de haçlılara karşı ordu

El Kaide terör örgütünün Yemen kolunun "askeri lideri" Kasım El-Rimi, haçlılara karşı ordu kurduğunu açıkladı.

Abone ol

El Kaide terör örgütünün Yemen kolunun "askeri lideri" Kasım El-Rimi, kendi ifadesiyle "Yemen'i haçlılar ve onların hain işbirlikçilerinden kurtarmak" amacıyla bir "ordu" kurduğunu söyledi.

El Kaide'ye bağlı aşırı dinci internet sitesi El-Melehem'de dün yayımlanan ve El Rimi'ye ait olduğu iddia edilen ses kaydında, "Aden-Abyane ordusunun, Yemen ulusunu ve dinini korumak amacıyla haçlıları ve hain işbirlikçi ajanlarını, onları zayıflatmak için vereceği yıpratma savaşıyla ülkeden kovacağı" öne sürüldü.

"Aden-Abyane ordusunun" daha ilk evrelerde bulunduğunu kaydeden Rimi, "Silahlı militanlarım, geçen aylarda Yemen'in güneyinde ve doğusunda güvenlik güçlerini hedef alan saldırılar düzenledi ve taktiğimiz tuttu" ifadesini kullandı.

"Bu safhada Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih'in ordusuyla kentlerde karşı karşıya gelmekten kaçınıyoruz, ama ülkenin birçok dağlık bölgesinde, sahillerde ve çölde güçlüyüz" diyen Rimi, ordusunun amacının, "cihat yoluyla bütün Arap yarımadasında şeriatı uygulayacak bir İslam halifeliği kurmak" olduğunu söyledi.

Ses kaydının gerçekten Kasım El-Rimi'ye ait olup olmadığının henüz belirlenemediğini ifade eden yetkililer, El-Rimi'nin El Kaide örgütünün en radikal üyelerinden biri olduğunu söylüyor.

Yemen'in başkenti Sana'daki ABD Büyükelçisi Gerald Feierstein, dün yaptığı açıklamada, ülkesinin Yemen hükümetinin ve halkının işbirliğiyle El Kaide'nin Yemen koluna karşı mücadeleyi sürdürdüğünü ve Yemen'in sınırlarını güçlendirmeye devam ettiğini belirtmişti.