BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan HSYK istifacılarını topa tuttu

İktidar ile istifa eden HSYK üyeleri arasında söz düellosu vardı. Erdoğan'ın sert sözlerine Kadir Özbek'ten cevap geldi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Başbakan Erdoğan'ın gündeminde HSYK'dan istifa eden 7 üye vardı. Partisinin grup toplantısında milletvekillerine seslenen Erdoğan, bu üyeleri 'dört dörtlük şov' yapmakla suçladı.

Erdoğan'ın bu sözlerine Kadir Özbek'ten "İstifaların arkasındaki sebebe değer vermek lazım" diye cevap geldi.

Hükümet ile HSYK arasındaki savaş giderek şiddetleniyor. Erdoğan, kürsüden HSYK Başkanvekili Kadir Özbek'le birlikte istifa eden üyelere sert sözlerle yüklendi:

"DÖRT DÖRTLÜK ŞOV"

"'Siyaset yapmak istiyorsanız cübbelerimizi çıkarın ve siyasi parti altında siyaset yapın' dedik. Siz kendi kendinizi yıpratıyorsunz. Siz rahat durmadınız siyaset yaptınız. Biz yapmadık. Makamları siyaset aracı olarak kullandınız. HSYK'da istifalar oldu. Hayırlısı olsun. Elinizi tutan yok. Geç kaldınız. Bunun adı aslında dört dörtlük şovdur arkadaşlar. Bu öyle bir çalıştırılmıyoruz falan bunların hepsi kuru bahane. Bugüne kadar çalıştırılıyordunuz da 14 ağustos’tan sonra mı bu iş bitti?"

"BIRAKIN GERÇEKÇİ OLUN"

HSYK'nın mevcut yapısı ile köprüleri atan Erdoğan, istifaların arkasında başka planların olduğunu savundu:

"Zaten 12 Eylül’den sonra zaten toplantı yeter sayısından uzaksınız. Şimdi ne oldu da bizi çalıştırmadılar diyorsunuz. Fakat siz değil miydiniz Erzurum’da meslektaşlarınızın kararlarına müdahale edenler, ani kararlar alan siz değil miydiniz? Orada rahat çalışıyordunuz. Şimdi ne oldu da bizi çalıştırmadılar diyorsunuz? Bırakın gerçekçi olun. Deyin ki bizim Yargıtay’da Danıştay’da işimiz var. Oraya adaylıklarımız var onun için ayrılıyoruz deyin. Sayın başkenvekilinin 53 günü kalmış, diğerinin 2-3 günü kalmış. Milletimiz bütün ferasetiyle bunları görüyor. Millet üstünlerin hukuku değil hukukun üstünlüğü demiştir. Bu olay milletin 'evet' dediği Anayasa değişikliğinin ne kadar isabetli olduğunu göstermişir."