BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Harry Potter'in çarıkları bizimmiş

Meğer Harry Potter'ın filmde giydiği çarıklar bizimmiş... Film yapımcıları Fethiye'den özel siparişle istemiş.

Abone ol

Harry Potter'ın filmlerinde giydiği çarıkların Türkiye'den gittiğini biliyor musunuz? O çarıklar Fethiye'de özel siparişle yapılmış.  

Yaklaşık 20 yıl önce ailesiyle birlikte Fethiye'ye yerleşen ressam Çetin Bilgin, ''Unutulmaya yüz tutmuş 600 yıllık Osmanlı çarıklarına yeniden hayat vermeye'' başladı. Ressam Bilgin'in yaptığı çarıklar 'Harry Potter Felsefe Taşı', 'Gladyatör', 'Truva' ve 'Yüzüklerin Efendisi' filmlerinde Kullanılmış.

İNTERNETTEN DÜNYAYA SATILIYOR

Bilgin, çekimleri devam eden ''Fetih 1453'' filminin çarıklarının dizaynını yaptığına işaret ederek, ''Çarıklar Kahramanmaraşta Hüseyin ve Mehmet Kopar kardeşler tarafından üretildi. Ülkemize gelen turistler artık kimyasaldan uzak durmak için bu özel deri çarık ayakkabılara büyük önem veriyor. İnternetten dünyanın dört bir yanına çarık satıyoruz'' diye konuştu.

HARRY POTTER İÇİN 50 MODEL İSTENDİ

2000 yılında Harry Porther Filminin prodüksiyonun talebi üzerine 45 ayrı model çarık dizaynı yaptığını ifade eden Bilgin şunları söyledi:

''Ben bu çarıkların dizaynının yaptıktan sonra çarıklar Gaziantepte Orhan Çakıroğlu usta ve Kahramanmaraşta Hüseyin-Mehmet Kopar kardeşler tarafından yapılarak gönderildi. Filmin tüm dünyada gördüğü ilginin ardından internetten bize ulaşılarak çok sayıda çarık siparişi verildi. Bizde hazırladığımız çarıkları yurtdışına gönderiyoruz.''

Fethiye'ye gelen turistlerin de çarıklara büyük ilgi gösterdiğini söyleyen Çetin Bilgin, ''Öte yandan, Türkiye'den bazı üniversitelerde öğrenciler toplu taleplerde bulundu. Öğrencilerimizin çarık taleplerini yetiştirmeye çalışıyoruz. Ayrıca Fetih 1453 filmi için dizaynlarını yaptığım 2 bin 500 adet çarığı üretip teslim ettik'' diye belirtti.