BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,97
ALTIN 2.445,51
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Muş'ta ruhsat sorununa açıklama

Muş Belediye Başkanı Dede, Tekel depolarında üretime başlayan atölyelerin ruhsat sıkıntılarının suçlusunun belediye olmadığını ifade etti.

Abone ol

Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, Tekel depolarında üretime başlayan atölyelerin ruhsat sıkıntılarının kendilerinden kaynaklanmadığını söyledi.

Belediye Başkanı Necmettin Dede, kapatılan Tekel Yaprak Tütün İşletmesi'ne ait depolarda üretime başlayan atölyelerin ruhsat sorununa açıklık getirdi. Konuyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Necmettin Dede, sorunun kendilerinden kaynaklanmadığını belirtti. Tekel depolarının geçmiş tarihte yapıldığını ifade eden Başkan Dede, binanın yapıldığı yıllarda bölgenin imar planının dışında olduğunu ve belediyeden herhangi bir ruhsat da alınmadığını dile getirdi.

Şu anda binanın oturma izni olmadığını kaydeden Dede, oturma izni olmayan bir binaya işletme ruhsatı veremeyeceklerini vurguladı.

İşletmecilerin mağdur edilmemesi için çalışacaklarını da sözlerine ekleyen Dede "İmarı olmayan bir yere belediye nasıl ruhsat verir. Bunlar zamanında bayındırlıkla yapılmış ve yapıldığı zaman belediye hudutları dışındaymış. Ruhsat olmayan bir yere biz ruhsat verebilir miyiz? Eğer mevzuatta bu konuyla ilgili madde varsa ben bilmiyorum ve bana yol gösteren varsa kapım açıktır. Kimse binanın neden bugüne kadar ruhsatsız kaldığını sormuyor. Orada müessese açılmış, oturma izni olmayan bir yerde neden açıyorlar. Bu konuyu valilikle görüşeceğiz. Biz gerekli görüşmeleri yaparız ve çözüm bulmaya çalışacağız. Biz girişimcileri davet ediyoruz ve geliyorlar.

Buna bir itirazımız yok ama bizden de yasal olmayan bir şey istenmesin. Şeker Fabrikası'nın da ruhsatı yok, satmaya kalktılar satamadılar. Buraya nasıl ruhsat veririm. Bunların projesi yok. Biz bunları araştıracağız ve yasada bunlara göre bir boşluk bulursak elbette ruhsat vereceğiz. Kimseyi mağdur etmeyiz"
diye konuştu.