BIST 10.083
DOLAR 32,25
EURO 34,81
ALTIN 2.425,24
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Okulların su depoları temizleniyor

Kütahya’nın Hisarcık ilçesi belde ve köylerinde, su deposu bulunan tüm okullarda bulaşıcı hastalıklara karşı su depoları dezenfekte edilip klorlanıyor.

Abone ol

Hisarcık Toplum Sağlığı Merkezi Çevre Sağlık teknisyeni Halil Uçar tarafından okullarda sürdürülen dezenfekte ve klorlama çalışmalarının bir hafta içerisinde tamamlanacağı bildirildi.

Bulaşıcı hastalıklar için suyun en elverişli geçiş vasıtası olduğunu belirten Hisarcık Toplum Sağlığı Merkezi yetkilileri, ”Su depolarında uzun bir süre bekletilen şebeke suyunda klor aktivitesini yitirmekte ve mikroorganizmalar için elverişli ortam oluşmaktadır.

Su depolarının uzun süre temizlenmemesi ve dezenfekte yapılmaması sonucunda meydana gelen fiziksel, kimyasal ve biyolojik kirlilikler suda; çamurlaşma, dökülme, paslanma, renk, koku ve bakteri oluşumu neden olmaktadır. Bu durum suyun içilebilirlik ve kullanılabilirlik özelliğini yok etmektedir. Bu nedenle okulların açılmasını takiben ilçe belde ve köylerinde su deposu bulunan tüm okullarda su depoları dezenfekte edilip klorlanmaktadır.

Çalışmalar bir hafta içerisinde tamamlanacaktır. Dezenfekte ve klorlama sayesinde bulaşıcı hastalıkların yayılmasına sebep olan patojenik bakteriler yok olmakta ve içme sularındaki kötü koku ve tada neden olan doğal organik maddeler ve organizmalar uzaklaştırılmaktadır “ dediler.