BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İzmit'te elektronik atıklar evden alınıyor!

İzmit Belediyesi ayda 2,5 ton elektronik atık toplayarak, bu ataıklarda bulunan kıymetli malzemeleri geri dönüşüme kazandırıyor.

Abone ol

Kullanım ömrünü tamamlamış her türlü beyaz eşya, küçük ev aletleri, elektrikli oyuncaklar, televizyon, bilgisayar gibi elektronik atıkların evlerden toplandığını belirten İzmit Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Havva Açıkgöz, "İçinde kurşun, nikel kadyium, cıva gibi canlılarda bir çok tehlikeli hastalığa sebep olabilecek ağır metallerin yanı sıra altın, gümüş, bakır ve demir gibi ekonomik değeri yüksek olan metaller bulunan atıkların geri dönüşmesini sağlayarak hem çevre ve insan sağlığını koruyoruz, hem de milli servetin heba olmasının önüne geçiyoruz. Projemize gösterdikleri hassasiyet için vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Bir ayda 2,5 ton elektronik atık topladıklarını anlatan Açıkgöz, "Sistemimiz ellerinde atık malzeme bulunan vatandaşlarımızın 444 41 00 nolu telefondan belediyemize ulaşarak adreslerini bildirmesi şeklindedir. Ekiplerimiz en kısa zaman içerisinde verilen adrese ulaşarak atıkları almaktadır" şeklinde konuştu.