BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,64
ALTIN 2.412,49
HABER /  GÜNCEL

İzmir'deki bir sitede büyük yangın çıktı! Çok sayıda kişi içerdeydi

İzmir'in Narlıdere ilçesindeki Folkart Sitesi'nde yangın çıktı. Alınan bilgilere göre sitenin alev alev yandığı ve yangının İzmir'in tüm noktalarından görülürken, bazı vatandaşların ise canını kurtarmak için balkonlardan atladığı öğrenildi. Olay yerine ise çok sayıda ekip sevk edildi. Söndürme çalışmaları sırasında zaman zaman patlama sesleri duyuldu. Bakan Kasapoğlu yangın kaynaklı can kaybı olmadığını duyurdu.

Abone ol

İzmir’in Narlıdere ilçesi Yenikale Mahallesi'ndeki 4 bloklu sitenin 8 katlı Folkart Sitesi’nde yangın çıktı. Sitenin alev alev yandığı İzmir’in tüm noktalarından görülürken, bazı vatandaşların ise canını kurtarmak balkonlardan atladığı öğrenildi.

Müdahale edildi

Orman Bölge Müdürlüğüne ait arazöz, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı TOMA'lar ile AFAD ve UMKE ekipleri de yönlendirildi.

Zaman zaman patlama seslerinin duyulduğu yangın çıkan binanın sakinleri ekiplerce tahliye edildi. Ekipler yangını kontrol altına aldı.

Vatandaşlar canını kurtarmak için aşağıya atladı

Yangında zaman zaman patlama seslerinin duyulduğu belirtildi. Bazı vatandaşların can havliyle balkonlardan aşağıya atladığı öğrenildi. Ekipler yangını kontrol altına almaya çalışıyor.

Bakan Koca: Yangından 7 vatandaşımız etkilendi

Yangında patlamalar meydana gelirken, panik yapan bazı vatandaşlar kaldıkları dairelerin balkonlarından atladı. Yaralılar hastanelerde tedaviye alındı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son duruma ilişkin Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca, şunları söyledi: "İzmir Narlıdere'de bir sitede meydana gelen ve kontrol altına alma çalışmaları devam eden yangından 7 vatandaşımız etkilenmiştir. 6 kişi dumana maruz kalmış, bir kişinin ayağında burkulma olmuştur. Gerekli tıbbi müdahaleler yapılmıştır, her birinin durumu iyidir.

"112 ambulans görevlendirildi"

Olay yerine toplam 70 sağlık görevlisi; 20 adet 112 ambulansı, 2 UMKE Timi görevlendirildi. İzmir'e geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah benzer tüm olaylardan korusun."

Bakan Kasapoğlu olay yerinde

Bölgeye çok sayıda itfaiye, AFAD, UMKE, Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri sevk edilirken, şu ana kadar can kaybının olmadığını belirtildi. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu olay yerine gelerek çalışmaları takip etti.

"Elektrik kontağı"

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Kasapoğlu, yangın kaynaklı bir yaralanma olmadığını söyledi. Yangının çıkış nedenine ilişkin Kasapoğlu, "Geçmiş olsun öncelikle İzmir'imize. Bir bloğun ciddi şekilde yandığı bir yangından bahsediyoruz. 40 dairelik bir blok. Saat 21.50 civarında çıktı yangın. İkinci kattaki bir elektrik kontağı sebebiyle yangının çıktığı bilgisi var. Can kaybı olmadığına dair bilgimiz söz konusu." dedi.

İzmir valisi Köşger olay yerinde

Öte yandan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti İzmir milletvekilleri Mahmut Atilla Kaya ile Ceyda Bölünmez Çankırı da olay yerine geldi. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, "Ekipler can kaybı yaşanmadan müdahale etti" dedi.