BIST 9.748
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.420,86
HABER /  GÜNCEL

İzmir'de öğrenci intiharı tartışılıyor

İzmir'de intihar eden öğrenciyle ilgili ortaya atılan iddialarla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçti.

Abone ol

Nedret İlhan Keten İlköğretim okulu 7. sınıf öğrencisi M.K'nin (12), müdür yardımcısının tokat atması üzerine, okulun 4. katındaki tuvaletin penceresinden atladığı iddiasına ilişkin, olay anında müdür yardımcısının odasında bulunan fotoğrafçı Savaş Erol, bu yöndeki haberlerin doğru olmadığını söyledi.

Erol, yaptığı açıklamada, bir fotoğraf stüdyosu işlettiğini, aynı zamanda okulun fotoğraf işlerini de yaptığını, olay günü fotoğraflarla ilgili görüşmek üzere okula gittiğini, öğrencilerle okulun müdür yardımcısı arasında geçen konuşmalara şahit olduğunu belirtti.

Müdür Yardımcısı E.Ç'nin odasına, ağlayarak bir çocuğun girdiğini, arkadaşının kendisini dövdüğünü söylediğini anlatan Erol, şunları aktardı:

''Müdür Yardımcısı, 'Seni döven arkadaşını da çağır gel' dedi. Sonra, intihara kalkışan M.K. ile odaya geldiler. Müdür Yardımcısı, ne olduğunu sordu. Öğrenciler arasında sataşmalar devam edince Müdür Yardımcısı, M.K'ye 'Sen biraz dışarda bekle, sırayla dinleyeceğim' dedi. Çocuk çıktıktan sonra da ailesini aradı, okula çağırdı. Öğrenci dışarı çıktıktan bir süre sonra da atlamış. Ben oradayken ne bir hakaret, kaba söz, ne de şiddet, tokat oldu. Tokat atıldığı, şiddet uygulandığı yönündeki haberler doğru değil. Tokat atıldığı şeklindeki haberleri görünce çok üzüldüm.''

İzmir'de bir radyonun işletmeciliğini yapan öğrencinin velisi Gökhan K, okulun müdür yardımcısı E.Ç'nin, arkadaşıyla kavga eden oğlu M.K'yi dövdüğünü, ''Seni okuldan atacağım, aileni çağırıyorum'' diyerek odasından kovduğunu, bunun üzerine arkadaşının yanında tokat yiyen oğlunun okulun 4. katındaki tuvalet penceresinden atladığını iddia etmişti.

Ayağında kırıklar bulunan öğrenci Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılmış, İl Milli Eğitim Müdürlüğü olayla ilgili inceleme başlatmıştı.