BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gandi yolsuzluk iddialarını unutmadı!

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Kayseri'deki yolsuzluk iddialarını unutmadı. İddiaları araştırmayan hükümete ise sert çıktı.

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri'deki yolsuzluk çetesi iddialarını unutmadı. İddiaları araştırmayan hükümete ise sert çıktı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hakkındaki soruşturmalar nedeniyle daha önce İçişleri Bakanlığı'nın görevden aldığı CHP'li Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı'yı, görevine iade edilmesinden dolayı kutladı. Kılıçdaroğlu, "Bakanlığın Didim'de soruşturmanın selametini düşünürken Kayseri Anakent Belediye Başkanı'nın da adından bahsedilen ve başta rüşvet olmak üzere, yolsuzluk üstüne yolsuzluk iddiasıyla dolu dosyayı görmezden gelmesi ve bu dosyayla ilgili olarak soruşturmanın selametini düşünmemesi çok anlamlı ve ibret vericidir" dedi.

GANDİ'DEN HALKÇI MESAJ

Açıklamasında, görevine iade edilen Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı'yı kutlayan Kılıçdaroğlu, CHP Aydın İl Başkanı Tunç Aytur'a da "CHP'liler olarak belediyelerimizle birlikte halkçı belediyeciliğin de, halka hizmetin ne olduğunu göstermeye devam edeceğiz" mesajını gönderdi.

Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanlığı'nın Didim'de soruşturmanın selametini düşünerek Belediye Başkanı'nı açığa almasına karşın Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı'nın da adının geçtiği rüşvet ve yolsuzluk iddialarını "görmezden gelmesinin anlamlı ve ibret verici" olduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu, "Soruşturmanın selameti bakımından görevden alınması gerekenlerin görevlerinde tutulması ama Didim Belediye Başkanımız Kamacı gibi hukuka güvenerek hesap verenlerin uzun süre halka hizmet vermekten uzak tutulması da ayrıca üzerinde durulması gereken bir hukuksuzluktur" dedi.