BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,79
ALTIN 2.403,37
HABER /  GÜNCEL

Uşakta 'Mavi Marmara' sergisi

İsrail'in, Gazze'ye insani yardım götüren gemilere düzenlediği saldırıyı anlatan ''Mavi Marmara'' fotoğraf sergisi Uşak'ta açıldı

Abone ol

Ebrar İnsani Yardım Derneği Başkanı Hasan Fatih Göç, Uşak Belediyesi zemin katında 60 fotoğrafın yer aldığı serginin açılışı öncesinde yaptığı açıklamada, İsrail saldırısının, dünya kamuoyunun gözleri önünde yaşanan bir vahşet olduğunu söyledi. 



İsrail'in, insanlık suçu işlediğini, saldırıda 9 insani yardım gönüllüsününü yaşamını yitirdiğini, 54 kişinin ise yaralandığını hatırlatan Göç, şunları kaydetti:

''Gazze ambargosu hukuk dışıdır. Bu hukuksuzluğa karşı çıkan ve Gazze'ye insani yardım götüren gemilere yapılan saldırı da insan hakları yasalarına aykırı bir saldırıdır. İsrail, bu saldırı ile Cenevre Sözleşmesi'ne aykırı davranmış, tüm dünyanın gözleri önünde başka bir hukuksuzluğa imza atmıştır. İsrail, bu saldırının ardından tüm dünya kamuoyunda kan üzerine pazarlık yapmaktadır. İsrail askerlerine saldırı emrini verenlere uluslararası hukukun en ağır yaptırımlarının uygulanması gerekmektedir.

İsrailli yetkililer şehit ailelerin önünde diz çöksünler ve özür dilesinler. Bunun dışındaki yöntemlerin tamamı kabul edilemez. Mavi Marmara gemisi 26 Aralıkta İstanbul'a geliyor. Uşaklılar olarak bu karşılama törenine katılacağız. Tüm halkımızı yaşanan vahşeti kınamaya ve karşılama törenine katılmaya davet ediyoruz.''