BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Yandaş medya bu kez hükümete çaktı!

AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva Çalışma Bakanlığı'nı topa tuttu

Abone ol

İNTERNETHABER- Meclis'te bütçe görüşmeleri devam ederken özürlülerle ilgili bir tasarı AK Partili Lokman Ayva'yla Çalışma Bakanı'nı karşı karşıya getirdi. Olaya medyada çıkan asılsız haberler de eklenince Lokman Ayva hem bakanlığı hem de yanlış haber yapan basın kuruluşlarını topa tuttu. Yandaş olarak nitelenen Sabah gazetesi de AK Partili vekilin yanında olarak hükümete yüklendi.

HANGİSİ YANDAŞ BELLİ DEĞİL!

Çalışma Bakanlığı'nın hazırladığı Torba Kanunu'nun 63. maddesi "yandaş medya" kavramında kargaşaya yol açtı. Hükümet yanlısı yayınlar yaptığı söylenen Sabah ve Takvim gazeteleri haberleriyle hükümete yüklenirken, Doğan grubu gazeteleri hükümet lehine haber yaptı. Farklı gazetelerden haberi okuyanların kafalarında ise "kim yandaş" soruları belirdi.

Çalışma Bakanlığının Sabah gazetesinde haber "Engelli gözden ırak olsun tasarısı" başlığıyla verildi. Haberde bu tasarının engelliler için daha düşük ücretle çalıştırılabilecekleri bir şirkete gönderilemelerinin kapısını araladığına dikkat çekiliyor. Radikal ve Dünya gazetelerinde ise özürlülerle ilgili bu tasarıda bir ara formül bulunduğu yazıyor. Oysa konuyla ilgili bir ara formül bulunmadı.


ÖNCE TWİTTER'DAN BOMBALADI

AK Parti Milletvekili Lokman Ayva Torba Kanunun 63. maddesi nedeniyle Çalışma Bakanlığı'nın ayrımcı bir tutum sergilediğini söyleyerek tasarıya karşı çıktı. Kendi partisinin Bakanıyla ters düşen Ayva twitter'dan son durumla ilgili şu mesajları yayınladı:

Sabah ve Takvim'deki haberlerde gerçekler olduğu gibi yansıtılmış.
Lütfen dikkat: Çalışma bakanlığının ayrımcı,dışlayıcı maddesiyle ilgili haber yapan gazeteci arkadaşlarımıza müteşekkiriz. Dünya ve Radikal'e yanlış bilgi vermişler.Her iki gazetede de "ara formül bulundu" deniyor.

Bakanlık yetkilileri kanun çıkarma değil, kanun kaçırma operasyonu yaptılar. Benm hasta olup Meclis'e gelemediğim saatlerde Alt Komisyon'da iyi niyetli bir milletvekilimize imzalattıkları bir önergeyi vermişler. On binlerce kardeşimin kapının önüne konmasına nasıl müsade edebilirim? Bunu benim bir yakınım yapıyor diye haklı mı olacak?

HABERİ VERENLERİN ETİKLE ALAKASI YOK!

Hem bakanlığın konuyla ilgili tasarısı hem de medyada çıkan asılsız haberlerle ilgili İNTERNETHABER'e konuşan Ayva "bu bir insan hakları suçudur" dedi.

 İşte Ayva'nın habercileri de hedef alan o sözleri....


"60 bin özürlü kanunun çıktığı andan itibaren kapının önüne konacak. Şu anda asgari ücretin üstünde bir ücretle çalıştırılan özürlüler işten çıkarılacaklar, özürlü için kurulmuş uyduruk şirketler üzerinden yeniden işe alınacaklar. Şu an da 1200 liraya çalıştırılan bir özürlünün maliyeti 700 liraya düşmüş olacak. Yaklaşık 60 bin kişinin işten çıkarılmasıyla elde edilecek artı değer aylık 78 trilyon.

Bundan daha önemlisi insanların bir özellikleri nedeniyle ayrı bir şirkette çalıştırılması bir insan hakları ayıbıdır. Mesela kadınlara özel bir şirket kurulacaksa ya da bir insanın ırkına mahsus ayrılıp özel bir şirlette çalıştırılması kabul edilebilirse bizlerde bunu kabul edelim. Ama böyle bir şey insan hakları suçudur. 

 GAZETECİLER KANDIRILMIŞ!

Eline vicdanına koyan herkes buna karşı çıkıyor. Ama Doğan grubundaki gazeteciler kandırılmışlar. Sorun çözüldü ara formül bulundu demişler. analaşılıyorki haberi verenlerin etikle felan alakası yok. ben bu haberi yapan arkadaşların kendilerini  yanlış yönlendirenlerine hadlerini bildirmelerini bekliyorum."