BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,01
ALTIN 2.511,05
HABER /  GÜNCEL

İngiltere'de büyüme rakamları revize edildi

İngiltere'de revize edilen rakamlar, ekonominin Temmuz ve Eylül ayları arasında beklenenden daha az büyüdüğüne işaret ediyor.

Abone ol

İngiltere resesyondan en geç çıkan gelişmiş ülkelerden biri oldu

İngiltere'de revize edilen rakamlar, ekonominin Temmuz ve Eylül ayları arasında beklenenden daha az büyüdüğüne işaret ediyor.

Ulusal İstatistik Dairesi'nin verilerine göre, İngiltere ekonomisi, yılın üçüncü çeyreğinde binde 7 oranında büyüdü. Daha önce bu dönemde büyümenin binde 8 olacağı öngörülmüştü.

Nisan Haziran dönemindeki büyüme oranı ise yüzde 1,2'den 1,1'e revize edildi.

Aynı şekilde yılın ilk üç ayındaki büyüme oranı da binde 4'ten binde 3'e düşürüldü.

Ulusal İstatistik Dairesi, revizyonun, inşaat, hizmet sektörü ve imalat sanayindeki zayıf büyümeden kaynaklandığını belirtti.

Son açıklanan rakamlar, hükümetin kesinti paketiyle birlikte büyümenin daha da yavaşlayacağı yolundaki kaygıları da artırdı.

Önceki hükümetin, ekonomiyi canlandırmak için yürürlüğe koyduğu Katma Değer Vergisi'nde (KDV) indirim uygulaması da Ocak ayından itibaren kaldırılacak ve KDV oranı yüzde 17,5'tan yüzde 20'ye çıkacak.

İngiltere, resesyondan en geç çıkan gelişmiş ülkelerden biri olmuştu.

Hükümet, rekor seviyedeki bütçe açığını kapayabilmek için ağır kemer sıkma önlemleri içeren bir tasarruf programını yürürlüğe koymuştu.