BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.435,50
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İzmir Konak çiçeklerle dolacak

İzmir'in Konak İlçe Belediyesi yeşil seferberliği başlattı. Boy bulunan her karış toprağa fidan dikilecek.

Abone ol

Konak Belediyesi yeşil seferberliği Kadifekale 19 Mayıs Mahallesi'nden başlattı. İlçe sınırlarında boş buldukları bir karış toprağı bile değerlendirdiklerini belirten Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, vatandaşlar ile birlikte 19 Mayıs Mahallesi Parkı'na ilk turunç fidanının dikimini gerçekleştirdi.

Park alanlarının sınırlı olduğu Kadifekale semtinde küçük bir kamulaştırma bedeli ödenerek yapımı tamamlanan parkın açılışını ve turunç fidanının dikimini gerçekleştiren Başkan Tartan, parkı korunmasını ve vatandaşların yeşile sahip çıkmalarını istedi. Akdeniz ikliminin özelliklerini seven turunçgillerin dikimini yaygınlaştıracaklarını belirten Tartan, halkın yeşile hasret kaldığını söyledi.

Göreve geldiğinde “Konak'ta çiçekler açacak” sloganıyla binlerce fidan diktiklerini ve vatandaşlara çiçek dağıttıklarını belirten Tartan,” Konak ilçesi İzmir'in aydınlık yüzü. Biz bu aydınlık yüzü daha da aydınlık, pırıl pırıl bir hale getirmek için gayret göstereceğiz. Doğumdan ölüme kadar yaşamın her alanında insanımız yeşil ile iç içe bulunmaktan her zaman keyif almıştır. Kentlerin hızlı gelişmesi, çarpık yapılaşma, yok olan yeşil doku, her gün artan araç yoğunluğu ve buna bağlı yaşanan çevre kirliliği, doğal olarak insanlarımızı yeşile hasret bırakmıştır. Biz Konak Belediyesi olarak yeşile olan bu açlığı gidermek amacıyla fidan dikimine başladık. İlçemizin her yerine turunç fidanları dikiliyor.Bu proje ile kentimizin, kentlimizin ihtiyaç duyduğu yeşil dokuyu tekrar kazandıracağız “ dedi.