BIST 10.173
DOLAR 32,29
EURO 34,98
ALTIN 2.448,05
HABER /  GÜNCEL

Sivas'ın yapamadığını Bursa yapar mı?

Bursaspor dolu dizgin gidiyor. Kasımpaşa engelini geçen yeşil beyazlılarda şampiyonluk sesleri yükseliyor.

Abone ol

Bursaspor gümbür gümbür geliyor.. Eksik maçını da kazanırsa 2 puan farkla liderliğe yükselecekler.

Anadolu'nun futboldaki yeni sesi olan yeşil beyazlılar, Kasımpaşa'yı 2-0'la geçti, spor yazarlarından alkış aldılar.

Beklenenin de ötesinde rahat geçen maçın ardından Ertuğrul Sağlam yönetimindeki takım için spor yazarları ne dedi? İşte görüşler:


Uğur Meleke (Milliyet): Bir devam filmi

Erteleme maçları fikstürü, zaten enteresan bir şekilde Beşiktaş’ın bay geçtiği hafta sonunun ardına denk geldi! Bursa da, Diyarbakır’da 90 dakika oynamayınca onlar da, Kasımpaşa’dan fizik olarak daha hazır gözüktüler. Önce Turgay-Sercan-Batalla yetenek zinciriyle nefis bir sayı yaptılar. Ardından da Kasımpaşa’nın Ali Sami Yen’in bir devam filmi gibi yine savunmadan çıkarken yaptığı hataları değerlendirip gol sayısını artırdılar. Bu detaylar, bu maçı kazanmalarına yetti zaten... Şimdi soru şu: Aynı detaylar Bursa’nın şampiyonluk sevdasına yetecek mi?
Bursa, avantajlı bir fikstürün tam ortasında... Önce Kayseri, bu fikstür serisine girip liderliğe tırmanmıştı. Sonra Trabzon aynı seride 15 puan toplayıp zirve yarışına katıldı. Şimdi Bursa; peş peşe Sivas, Diyarbakır, Manisa, Denizli (+Kasımpaşa) serisinin içinde... Eğer onlar da Beşiktaş’ın 8’de 8’inin startı gibi; Kayseri ve Trabzon’un 5’te 5’i gibi bu seriden kayıpsız çıkarlarsa 30’uncu haftaya kadar önleri açık. Bursa’nın puan durumundaki final yeriniyse herhalde son 4 haftadaki G.Saray-Kayseri-Beşiktaş sınavları belirleyecek.

Zeki Çol'un yorumu sonraki sayfada

[PAGE]



Zeki Çol (Milliyet): Gizli lider, açık aday

Kasımpaşa ilk yarıda hiçbir varlık gösteremedi. Bursaspor kolay bulduğu gollerin dışında, bu bölümde üstün oynayan ve taktik disipline uyan taraftı. İkinci bölümde oyunda denge değişti. Kasımpaşa bu defa baskılı, ama etkisiz bir futbolla daha fazla rakip kaleye gitti. Yüksek toplarla Bursaspor savunması arasında pozisyon bulmaya çalışması hataydı. Ve nitekim bu da Bursaspor'un işine yaradı. Orta alanın da verdiği destekle konuk ekip çok iyi kapandı. Son 15 maçında da gol atan Kasımpaşa'ya, gol fırsatı dahi tanımadı. Bu arada ani çıkışlarda, hele de rakibe baskı uygulayıp çaldığı toplarda çok etkili kontrataklar yaptı. Görünüşte Kasımpaşa oynar gibi yapıyor, lakin pozisyon bulamıyordu. Buna karşılık kendi alanına çekilen Bursaspor, çok net üç gol fırsatı yakaladı ve bunları kullanamadı. Batalla ve Turgay'ın girdiği pozisyonlarda kaleci Murat doğru zamanlamalarla müdahalede bulunmasa maç çok daha açık farkla sonuçlanacaktı.

Gürcan Bilgiç'in yorumu sonraki sayfada

[PAGE]



Gürcan Bilgiç (Sabah): Göze göz, dişe diş

Maçın ilk dakikaları çok ilginçti. Beşiktaş sanki Şampiyonlar Ligi'nde evinde Manchester United'ı ağırlarmışçasına hırslı ve agresif oynuyor, bütün ilk toplara basıyor, rakibin sırtını dönmesine izin vermiyor, döndüğünde de yere indiriyordu.
Nereden tanıdıktı bu eskizler diye düşünürken, Belediye takımının sindirdiği büyükler karşısındaki oyun tarzını hatırladık. En büyük silahları, 'sonuna kadar savaş'a karşı, bu işi onlardan daha iyi yapanlar vardı. Başlarını bile kaldıramadılar skor 2-0 olana kadar. Beşiktaş savaşmanın da ne demek olduğunu gösteriyordu herkese, kazanmanın da...
Ligin tepesindeki dişe diş, ense enseye serüvenin garanti biletini cebine koymaya niyetliydi Beşiktaş. Mustafa Denizli geçen haftadaki 'görünüşte' defansif takımını bozmadan, 10 dakikada ön liberodan vazgeçiyordu. Toraman sağ beke taşınırken, Ekrem sol açık oluverdi. Ne demişti Faruk Süren; "Yalnızca aptallar ve ölüler fikir değiştirmez."
Mustafa hoca da çözümü sahadakiler arasından bulup, daha hızlı, daha farklı ve hatta daha dengesiz oyuncular ile saldırma planı yapıverdi. Hiç kuşkusuz Tello bu oyunun kumandanıydı.

Hakan Can'ın yorumu sonraki sayfada

[PAGE]

Hakan Can (Fanatik): Şampiyonluğa koşan 'Sağlam' bir takım



Bakmayın Sercan’ın bu maça kadar 2 gol atmış olduğuna. Sırtı dönükken aldığı toplarda yaptığı klas hareketlerle transferin neden vazgeçilmezi olduğunu gösteren Sercan gibi kaleye böyle akarak giden başka bir Türk futbolcu yok. Gollerdeki rötarını önümüzdeki maçlarda kapatacaktır.

Mükemmel bir alan savunması yapan Bursaspor, ilk yarıda tek pozisyon verdi. Onda da Murat, Cenk’e pas vermek yerine berbat bir şutla pozisyonu heba etti. Hepsi bu!

İkinci yarıda üstün gözüken Kasımpaşa’ydı, iki kere de gole çok yaklaştı. Rakip ataklarda ilk yarıda tedirgin dahi olmayan İvankov, Sancak ve Yekta’nın vuruşlarında kalesini başarıyla kapattı.

Kötü oynayan, oyunu kendi alanında kabul eden Bursaspor ise; Batalla Sercan’ın güzel pasını gol yapabilse, ya da Batalla 2 dakika sonra Sercan’a pası düzgün atabilse, bir başka atakta Turgay topu arkasındaki Bekir’e bırakabilse, ya da Bekir Sercan’ın pasını düzgün kullanabilse, ya da İsmail’in topu direkten dönmese, ya da Turgay, Bekir’in pasında kaleci Murat’ı şişlemese inanılmaz bir fark da yakalayabilirdi. İkinci yarıda kötü oynayan Bursaspor da bu! Toplam 450 dakika kalmışken, Bursa hâlâ şampiyonluk lafını etmiyor ama şampiyonluğa yürümüyor, ‘Sağlam’ bir deparla koşuyor! Yakışır!

Osman Tanburacı'nın yorumu sonraki sayfada

[PAGE]



Osman Tanburacı (Yeni Şafak): Gizli mareşal Bursa

Gizli diyorum henüz TFF, Diyarbakır-Bursa maçının kararını açıklamadı.

Mareşal diyorum çünkü Bursaspor dört büyüklerle yaptığı meydan muharebesini kazanarak başa geçti ve komutanlığına bir unvan daha ekledi.

Helal olsun Bursaspor'a...

Helal olsun Ertuğrul Sağlam'a...

Helal olsun Bursa'dan gelerek takımını destekleyen Bursalı taraftara... Kasımpaşa'ya da helal olsun lig lideriyle kafa kafaya bir maç çıkarttığından dolayı... Turkcell Super Ligi dev maçlara sahne oluyor. Bu futbola bayıldım. İnanın büyük takımların oyu anlayışından çok daha güzel şeyler buldum bu maçta.

1-Her iki takım da, bilhassa Bursaspor savunmasında mükemmel ters kademe yapıyor. Rakibin bütün ataklarına akıllı bir defansla karşı koydular. Ali Tandoğan, Mustafa Keçeli her iki kanatta ileri geri çalıştıkları gibi kalelerini de mükemmel korudular. Kademe anlayışlarına bayıldım.

2-Bursaspor, Kasımpaşa'nın etkili pas trafiğini sıfıra indirdi. Ertuğrul Sağlam orta alanda rakibe yakın oynadı, ilk toplara bastı Kasımpaşa'yı öylesine dar alana sıkıştırdı ki iyi pas yapan rakip kımıldayamadı. 3-Hüseyin Çimşir'in bu kadar yürekten ve başarılı oynadığı maçı görmemiştim. Bütün topları kestiği gibi müthiş bir mücadele örneği gösterdi. Galibiyette çok payı var. Kutluyorum. 4-Ömer Erdoğan ve İbrahim milli takıma göz kırptılar. Hatasızdılar.

5-Sercan Bursaspor'da oynamaya devam etsin. Onun yolu Avrupa'dır. Attırdığı ve attığı iki goldeki becerisi zevk verdi. Ayak bileklerinin kıvraklığı ile verdiği paslar rakibi hep açık düşürdü.

6-Bursaspor takım olarak çağdaş futboldan örnekler verdi. Kaleci İvankov da başka bir güvenlik.

7-Kasımpaşa için söyleyecek tek söz var; Bursa'yı aşamadılar. İkinci yarı silkindiler ama yetmedi. Murat Erdoğan çok iyi ama çok egoist.

Sahanın çok bozuk olmasına rağmen güzel bir maç seyrettik. Teşekkürler çocuklar...