BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.433,95
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

CHP'nin Çiğli'de 8 Mart çelişkisi

İzmir Çiğli'de sığınmaevi tartışması. AK Parti'li Özçoban CHP'li belediye başkanını sığınmaevinden vurdu.

Abone ol

AK Parti Çiğli İlçe Başkanı ve Çiğli Meclis Üyesi Funda Özçoban, Çiğli Belediye Başkanı CHP'li Metin Solak'ın meclisteki kadın sığınma evlerine karşı takındığı tavırla, 8 Mart Dünya Kadınlar günü yaptığı açıklamanın birbiriyle çelişkili olduğunu belirtti.

AK Parti Çiğli İlçe Başkanı ve Belediye Meclis üyesi Funda Özçoban, “1 Mart'ta yapılan Belediye Meclisi toplantısında, AK Parti Çiğli İlçe Meclis üyesi Başak Tülay Çiftçi, 31 sivil toplum örgütü ve diğer meclis üyelerinin imzasıyla hazırlamış olduğu; 'ilçemizde kadın sığınma evi' açılmasıyla ilgili önergeyi meclis gündemine sundu. Fakat Başkan Solak, bu önergeye sıcak bakmayarak; önergenin gündeme alınıp alınmaması konusunu meclis oylamasına sunmadı ve önergeyi reddetti. Aynı Başkan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Çiğli Meydanında kadınlara karanfil dağıtarak haklarının yanında olacağını ve gereken önemi vereceğini söyledi. Sayın Başkanın meclisteki tutumu ile meydandaki söylemi arasında büyük çelişki ortaya çıkmıştır” şeklinde konuştu.

Çiğli'nin kadın İlçe Başkanı Funda Özçoban, “Kadınlara önem verdiklerini her fırsatta en yüksek perdeden dile getiren CHP, eylemlerinde aynı titizliği gösterememiştir. Partimizin 3 tane bayan meclis üyesi varken, CHP bir bayan meclis üyesinde kalmıştır. Gösterdiği bu çelişkili tutumu tüm Çiğli kadınlarının takdirine bırakıyorum” dedi.