BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,97
ALTIN 2.325,12
YEREL

İzmir depreminden sonra dağıtılan yiyecek ve içecekleri satmaya çalıştı

Demirören Haber Ajansı
Demirören Haber Ajansı

İZMİR'de meydana gelen depremin ardından arama kurtarma çalışmaları sürerken; bir kişinin afet bölgesinde dağıtılan yiyecek ve içecekleri toplayıp satmaya çalıştığı iddia edildi. Şahıs, emniyet güçleri tarafından yakalandı.

Cuma günü İzmir'in Seferihisar açıklarında meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin yaraları sarılmaya çalışırken; yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmaları da sürüyor. Çalışmalar sürerken hemen her noktada AFAD, Kızılay ve çeşitli belediyeler tarafından vatandaşlara yiyecek ve içecek dağıtılmaya devam ediyor.

Bayraklı’da bir vatandaşın ücretsiz olarak dağıtılan yiyecek ve içecekleri toplayıp işyerlerine satmaya çalıştığı iddia edildi. Bir vatandaş, cep telefonuyla o anları kaydetti. Görüntülerde; ücretsiz olarak dağıtılan ürünleri sattığı iddia edilen vatandaşın önce bir işyerine girdiği; videoyu çeken kişi tepki gösterdikten sonra ise iki eline poşetlerini alarak uzaklaştığı görülüyor.

Görüntüler, sosyal medyada kısa sürede yayılırken; vatandaşlar, yaşanan duruma tepki gösterdi.

Öte yandan; İçişleriBakan Yardımcısı Muhterem İnce, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şahsın yakalandığını duyurdu.
Sitene Ekle