BIST 10.261
DOLAR 32,25
EURO 34,72
ALTIN 2.403,12
HABER /  SPOR

İsviçre avantaj yakaladı!

Kupada heyecan sürüyor. G Grubu'nda Togo'yu iki farklı yenen İsviçre ikinci tur şansını sürdürdü

Abone ol

İsviçre, Togo"yu Frei ve Barnetta"nın golleriyle yendi, 2. tur için büyük bir avantaj yakaladı.

İlk maçında Fransa ile berabere kalan İsviçre, Togo"yu 16. dakikada Frei ve 89. dakikada Barnetta"nın golleriyle yendi, puanını 4"e çıkardı. Gruptaki 2. maçından da puan çıkaramayan Togo ise finallere erken veda etti. Togo, Fransa ile oynayacağı son maçta ilk kez katıldığı Dünya Kupası Finalleri"nde ilk puanını almaya çalışacak. Güney Kore karşısına çıkacak olan İsviçre"ye 2. tur için beraberlik yetecek.

6. dakikada rakibini vücut çalımıyla geçen Kader Mohamed"in sağ çaprazdan sert şutunda kaleci başarılıydı.

10. dakikada Togo tehlikeli geldi. Emmanuel Adebayor, sağ kanattan yapılan ortaya zor pozisyonda kafayı vurdu, top direğin dibinden auta gitti.

16. dakikada soldan yapılan ortada Tranquillo Barnette ortaya çevirdi. Alexander Frei, rakibe rağmen düzgün vurarak takımını 1-0 öne geçirdi.

30. dakikada Togo inanılmaz bir gol kaçırdı. Thomas Dossevi müsait pozisyonda dışarı vurdu.

35. dakikada sağdan ceza sahasına giren Adebayor, Fabio Coltorti ile girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Togolu oyuncunun penaltı bekledi, hakem aynı fikirde değildi.

51. dakikada Wicky, Barnetta"ya çok güzel bir pas çıkardı. Barnetta"nın sert vuruşunda top üstten auta çıktı.

58. dakikada ceza sahası dışında atılan ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Frei"nin vuruşunda savunma ayak koydu.

72. dakikada yapılan uzun ortada röveşataya kalkan Hakan Yakın, istediği gibi vuramadı.

89. dakikada soldan gelen pasa ceza sahasına çizgisinin hemen önünde bekletmeden vuran Barnetta, maçın sonucunu belirledi: 2-0.