BIST 10.248
DOLAR 32,28
EURO 34,76
ALTIN 2.394,56
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Sözde soykırıma karşı kitap

ADD Genel Başkan Danışmanı Sözde Ermeni Soykırımı'na cevap niteliğindeki 2. kitabını yayınladı.

Abone ol

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkan Danışmanı Ahmet Gürel'in Türk-Ermeni ilişkilerini konu alan ikinci kitabı ''Yabancı Kaynaklarda Türk-Ermeni İlişkileri  (1071-2006)'' çıktı.

Yabancı belgelere dayalı araştırmalarını 1999 yılından bu yana sürdüren Gürel'in Türk-Ermeni ilişkilerinin tarihini, derlediği 414 belgeye dayandırarak anlattığı kitabı üç bölümden oluşuyor.

Kitabın ilk bölümünde Türk-Ermeni ilişkilerinin dünü bugünü, ikinci bölümde Ermenilerin Osmanlıya başkaldırısı, üçüncü bölümde ise zorunlu göç konuları anlatılıyor. Gürel'in Umay Yayınevi'nden çıkan 241 sayfalık kitabının sonunda farklı dönemlerden toplanan 24 fotoğraf da yer alıyor.

Gürel, ikinci kitabına ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada,  ''Soykırım yapmamış bir ulusun bireylerinin bilgisizliğinden, bilenlerin de ilgisizliğinden yararlanarak yerel karşılıklı öldürme olaylarını soykırım olarak yansıtan kimi aydınların yol açtığı suçluluk psikozuyla hareket etmeyen her sağduyulu insanın, savunma  değil hesap sorma konumunda olması gereken günlerdeyiz'' diye konuştu.

Gürel, Türk-Ermeni ilişkilerine ilişkin ilk kitabını Nisan 2005'de ''Ermeni Soykırımının Gerçek Yüzü'' adıyla yayınlamıştı.