BIST 10.248
DOLAR 32,27
EURO 34,80
ALTIN 2.396,26
HABER /  DÜNYA

ABD askeri seferber oldu

Kaçırılan 2 ABD askeri için 8 binden fazla askerinin katıldığı operasyon sürüyor.

Abone ol

Irak'ta kaçırılan 2 Amerikan askerinin bulunması için 8 binden fazla asker operasyonlarını sürdürüyor. Arama operasyonunda 7 Amerikan askerinin yaralandığı açıklandı.

Koalisyon Kuvvetleri sözcüsü General William Caldwell, yaptığı açıklamada, "Cuma gecesinden beri sürdürülen bu arama operasyonları sırasında 7 ABD askeri yaralandı" dedi. 8 binden fazla ABD ve Irak askeriyle birlikte polisin çalıştığını belirten Caldwell, kaçırılan 2 askerin akıbetlerinin öğrenilmesi için arama operasyonunun yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü kaydetti. Caldwell, "Askerlerin bulunması için bütün imkanları kullanıyoruz" dedi. Askerler, Bağdat'ın güneyindeki Yusufiye yakınlarında Cuma günü kaçırılmıştı. Caldwell, kaçırılan askerlerin 23 yaşındaki Kristian Menchaca ve Thomas L. Tucker olduğunu söyledi. Caldwell, askerler kaçırılırken öldürülen askerin ise 25 yaşındaki David J. Babineau olduğunu kaydetti.

Arama operasyonlarının askerler tarafından aralıksız sürdürüldüğünü söyleyen Caldwell, "Operasyon sırasında 3 Irak karşıtı kuvvet mensubu öldürüldü, 34 kişi de gözaltına alındı. Ayrıca 63 ihbar alınırken, ihbarlar neticesinde 8 hava saldırısı operasyonu gerçekleştirildi" şeklinde konuştu. Arama operasyonları sırasında bölgedeki 12 köyün 'temizlendiğini' söyleyen ABD'li general, bu operasyonlar sırasında 7 Amerikan askerinin yaralandığını kaydederek, "Askerleri bulmak için Irak'taki her türlü imkanı kullanıyoruz. Onların akıbetleri belli olana kadar durmayacağız" diye konuştu.