BIST 10.279
DOLAR 32,23
EURO 34,77
ALTIN 2.411,85
HABER /  GÜNCEL

İstihbaratçı askerlere tutuklama

Jandarmaya ait askeri lojmandaki evinde silah ve mermi bulunan istihbaratçı askerler tutuklandı.

Abone ol

Erzincan'da geçtiğimiz günlerde Ergenekon soruşturması kapsamında yapılan operasyonda, Jandarmaya ait askeri lojmandaki evinde silah ve mermi bulunan istihbaratçı Jandarma Astsubay ve Erzincan İstihbarat Şube Müdür Vekili Üsteğmen tutuklandı.

Erzincan İl Jandarma Alay Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli Astsubay O.E. (39) Erzurum'da gözaltına alınmış, Üsteğmen E.E. ise Erzincan Merkez Komutanlığı'nda gözaltına alınmıştı.

Her iki asker de Erzurum'da özel yetkili savcılık sorgusunda susma haklarını kullandı. O.E. ve E.E. mahkeme tarafından Ergenekon örgütüne üye olmak suçlamasıyla tutuklanarak Erzurum Askeri Cezaevi'ne konuldu.

Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı, yapılan bir ihbarın ardından yürütülen soruşturma kapsamında O.E ve E.E. isimli askeri personel, komutanlıktaki şahsi eşyaları arasında ve askeri lojmanlardaki evlerinde 3 adet menşei belirlenemeyen tabanca ve bu tabancalara ait mermiler ile çok sayıda Kalaşnikof mermisi bulunmuştu. Ayrıca, iki askerin evindeki bilgisayarlara, CD'lere ve harici belleklere el konulmuştu.