BIST 9.054
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.298,59
HABER /  GÜNCEL

Elalem indirim biz zam peşindeyiz!

Her ikisi de dünyanın en gözde şehirleri! Biri tek biletle seyahat için çaba sarfederken İstanbul zam peşinde.

Abone ol

İngiltere'nin başkenti Londra'da aynı biletle otobüs, tren ve metroyu kullanma ağı genişletiliyor. Yaklaşık  40 milyon sterlin yatırımla gerçekleştirebildiği bu sistemle, bilet fiyatları da ortalama yüzde 30 ucuzlayacak.

Londra'da yaşayan ya da turist olarak ziyarete gelen kişiler, 2 Ocak 2010'dan itibaren aynı biletle Londra'nın etrafındaki birçok yere seyahat edebilecek.

Yeni uygulamayla, yolcular artık Londra'nın biraz dışındaki tren hatları, tramvaylar ve hatta Thames nehrindeki bot seferleri için ayrı bir bilet almak zorunda kalmayacak.

Londra Belediyesi'nin uzun süredir uygulamak istediği ve yaklaşık 40 milyon sterlin yatırımla gerçekleştirebildiği bu sistemle, bilet fiyatları da ortalama yüzde 30 ucuzlayacak.

İSTANBUL ZAM PEŞİNDE

Londra tek biletle seyahatin yollarını ararken İstanbul'da UKOME kararıyla her gün 700 bin İstanbullunun kullandığı metrobüs ücretlerine geçtiğimiz hafta zam yapıldı. Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararıyla, İETT Otobüsleri ve özel halk otobüslerinde kullanılan Beşibir yerde (ELBİL) 7,5 TL'den 10 TL'ye yükseltildi.

ZAM BUGÜN DE PROTESTO EDİLDİ

Ulaşım zamlarını protesto etmek için Taksim Metro İstasyonu'nda toplanan "Öğrenci Kollektifleri" üyesi yaklaşık 70 öğrenci "Ulaşım zamları geri alınsın" pankartı açarak istasyona girdi.
    

Öğrenciler istasyona turnikeleri atlayarak girdi. Bu sırada bir çok yolcunun da eyleme alkışlı destek verdiği görüldü.

Metronun özel güvenlik birimi öğrencilerin ödeme yapmaksızın istasyona girmesine engel olmaya çalıştı ancak bunu başaramadı.

Bu sırada zaman zaman arbede yaşandı. Eylem sırasında diğer yolcuların da metroya parasız binerek eyleme destek verdikleri görüldü.

Eylemci öğrenciler metroyla Mecidiyeköy'e doğru yola çıktı. Öğrenciler metroda da eylemlerini sürdürdü, zam karşıtı sloganlar attı.

Mecidiyeköy İstasyonu'nda metroyu terkeden eylemci öğrenciler bu kez metrobüs durağına yöneldi.

Öğrenciler burada da turnikeleri açarak ödeme yapmaksızın metrobüs durağına girdi. Bu durakta da diğer yolcular turnikelerin üzeriden ya da altından geçerek istasyona girdi.

Büyük karışıklığın yaşandığı anlarda çevik kuvvet polisinin önlem aldığı görüldü. Ancak polis olan biteni izlemekle yetindi ve eylemcilere müdahale etmedi.

Eylemciler metrobüs istasyonunda da zam karşıtı slogan attıktan sonra dağıldı.