BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

İşte THY uçağını kaçıran kişi

THY uçağını kaçıran asker kaçağı, din değiştirip Hristiyan olan Hakan Ekinci. İşte ayrıntılar:

Abone ol

THY'nin Tiran-İstanbul seferini yapan uçağını kaçıran kişinin kimliği belirlendi.. Uçağı kaçıranlardan birinin sonradan Hristiyan olan ve askerlik yapmak istemeyen vicdani retçi Hakan Ekinci olduğu ortaya çıktı.

Ekinci'nin uçağı kaçırdıktan sonra Papa'ya mesaj göndererek yardım istediği iddia edildi.

Diğer hava korsanının ise adının Mahmut olduğu belirlendi. Soyadı henüz tespit edilemeyen korsanla ilgili soruşturma sürüyor.

Uçak korsanı Ekinci'nin, ''sahte kimlik kullanmak, sahte kimlikle otelde
kalarak ücretini ödememek suretiyle dolandırıcılık olayına karışmak'' suçlarından işlem gördüğü, aynı yıl yine başkasına ait kimlik bilgilerinin yer aldığı pasaportla yurt dışına çıkmaya teşebbüs ederek Pasaport Kanunu'na muhalefet suçlarını işlediği tespit edildi.
     Bankadan dolandırıcılık olayına karıştığı iddiasıyla bir süre cezaevinde kaldığı açıklandı.

İşte uçağı kaçıran Hakan Ekinci'nin bir internet sitesinde yayınlanan yazısı:

"19/08/2006 Bir tarih yazılıyor. İlk defa bir türk asker vicdani ret'ten dolayı bir ülkeye iltica talebinde bulundu. Zafere uğraşmak için çabaladı desteklerinizi bekledi ve Başardı. Hakan EKINCI Arnavutlukta yaşama ve çalışma hakkı kazandı"

Yarın sabah ilk uçakla gönderiliyorum sizleride atatürk hava limanına beklerim destek olursanız sevinirim bu msj ım sizlere hepinize herşey için çok teşekkür ederim. Hemde tek tek hepinize buraya kadarmış demiyeceğim umut ediyorum ki inatçı tavrım türkiye de de sürecek kendinize iyi bakın herşey gönlünüzce olsun sağlıklı ve mutlu kalın çünkü hepinizi böyle tanıdım


Hoşçakalın bye bye Hakan
05.09.2006