BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Camilerde cep yasağı olsun

AK Parti Adana Milletvekili Atilla Başoğlu, camilerde cep telefonunun çalmasına kızdı.

Abone ol

Namaz sırasında camilerde cep telefonlarının çalmasına kızan AKP milletvekili Başoğlu, Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu’na mektup gönderdi. Başoğlu "Rabbimiz kulunun dileklerine SMS ile cevap vermez. Gürültü yapan dışarı çıkarılmalı" dedi.

AKP Adana Milletvekili Atilla Başoğlu, namaz sırasında camilerde cep telefonu çalmasının önlenmesi için Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu’na mektup gönderdi. Atilla Başoğlu, 28 Eylül tarihinde gönderdiği mektubunda şöyle dedi:

KİLİSELERDE YASAK

Camilerimizde namaz kılınırken cemaatten bazılarının cep telefonlarının çalması halinde etrafa verdiği rahatsızlığa aldırmaksızın namazına devam ettiklerini görüyoruz. Konserlerde telefon çalması halinde sanatçıların bu büyük saygısızlığı, sahneyi terk ederek cevapladığını biliyoruz. O halde bir insanın emeğine karşı beklediği saygıyı Rabbimin huzurunda beklemek ve bunu temin etmek en doğal hakkımızdır. Nitekim İtalya bile cep telefonlarıyla kiliseye girmeyi 15 yıl kadar öncesinde okullar kanalıyla yasaklamıştı.

NAMAZ DURDURULMALI

Bana tek çare olarak zil sesi sonrasında namazın durdurulması, cemaatin gözü önünde gürültü edenin dışarıya davet edilmesi ve namaza yeni baştan başlanması görünmektedir. Bu hadise bir kere yaşandığında da tekrar etmeyeceği aşikardır. Tabii ki Rabbimiz, kulunun dileklerine cevap verecektir. Ancak bu cevabın, SMS yoluyla geleceğini düşünen ve telefonlarını kapatmayan arkadaşların aydınlatılması ve diğer cemaati rahatsız etmeyecek vaziyette tutulması genel asayiş açısından faydalı olacaktır.