BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Başbakan Erdoğanın irtica gardı

AKP yönetimi ve Erdoğan Komutanların irtica çıkışının ardından gardlarını aldı. İşte önlemler

Abone ol

Son günlerde Cumhurbaşkanı'nın ve komutanların peşpeşe yaptığı açıklamlarla irtica konusu Türkiye'de yeniden kaynamaya başladı. Komutanların bu çıkışının ardından ise AKP yönetiminin ve Erdoğan'ın hem tabanını kızdırmayacak hem de komutanların içini rahatlatacak formülü nasıl bulacağı ise merak konusu...

İşte Milliyet'ten Hasan Cemal, Erdoğan'ın Türkiye'ye gelmeden önce kurmaylarıyla nasıl bir strateji izleyeceğini madde madde "Siyaset mi, üniforma mı?" başlıklı yazısında yazdı:

" Pazartesi günü Londra'ya uçarken Erdoğan heyetinin kafasını meşgul eden konuların başında herhalde bu da vardı. Başbakan Erdoğan'la Dışişleri Bakanı Gül, uçağın ön tarafındaki küçük ofiste irtica var, yok ile ilgili harekât tarzını düşünmüş olmalıydılar. Edindiğim izlenimlere gelince: (1) İrtica tartışmasını kamuoyu önünde sürdürmekten kaçınacakları, bu konuyu zamana bırakmak istedikleri anlaşılıyor. Yani ateşkes tercih ediliyor. Ekonomik ve siyasal istikrarsızlıktan kaçınmak için bunun gerekli olduğuna inanılıyor. (2) İrtica nedir, ne değildir? Bu soruyla ilgili somut bir tarif yapmak, bu konuyu bilimsel bir temele oturtmanın önemi de gündeme getiriliyor. (6) Bu arada Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, kendisiyle her türlü konuda diyalog kurulabilecek, konuşulabilecek makul bir kişi olarak kabul görüyor.