BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan Bushu nasıl ikna etti?

Erdoğan Bush görüşmesi neden uzun sürdü?İşte Erdoğan'ın Bush'u nasıl ikna ettiği..

Abone ol

Son günlerde Türkiye'de bütün gözler Erdoğan-Bush zirvesindeydi. Gündem o kadar yoğun ki, bir yanda Türkiye için hayati önem taşıyan PKK konusu, diğer yanda ise Kıbrıs, AB, Lübnan, İran, Irak diye liste uzayıp gidiyor.

Özellikle 1 Mart Tezkeresi'nin Meclis'ten geçmemesi ve Türkiye'de giderek tırmanan ABD karşıtlığından dolayı iki ülke arasındaki ilişkileri son derece gergindi. İşte bu atmosferde Erdoğan'ın Bush ile neler konuşalacağı son derece önemliydi. Fakat Bush'un gönülsüzce randevu verdiği ve görüşmeyi kısa tutucağı düşünülürken Erdoğan öyle bir noktadan konuya girdi ki görüşme iki kat uzadı.
 
Sabah'ın Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, ABD ile Türkiye arasında yeni bir dönemin başladığını başlıklı yazısında açıkladı. İşte Erdoğan'ın Bush'u ikna eden sözleri:

" Başbakan Erdoğan'ın "Burada (PKK konusunda) vereceğiniz destek Türkiye'de Amerikan karşıtlığını da bitirir" diyerek, Türkiye ile ABD arasında kamuoyu gözünde en önemli sıkıntının bu olduğuna işaret edince Bush, Irak yönetiminin bu konuda gerekenleri yapacağından kuşku duyulmamasını istedi."

Altaylı yazısının diğer bölümünde ise; Bush'un danışmanını toplantıyı böldüğü için hafifçe azarladığını dışarı çıkardığını ve First Lady'e gecikmeyi haber verdiğini yazıyor.

"Görüşmenin 1. saati dolduğunda Bush'un danışmanlarından biri içeri girince Bush eliyle "Git" işareti yapıp "20 dakika daha" diyerek toplantıyı devam ettirmiş.Sonra izin isteyip yanındaki telefondan Laura Bush'u aramış ve "Biraz gecikeceğiz. En az yarım saat. Acele etmene gerek yok" demiş. 20 dakika sonra danışman yine içeri girince "Bitince ben haber veririm" demiş ve bir 25 dakika daha devam etmişler."