BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  DÜNYA

Uçak korsanı Hakan Akinci tutuklandı

THY uçağını kaçırarak herkesi korkutan korsan Ekinci İtalya'da cezaevine konulacak.

Abone ol

İstanbul seferini yapmakta olan THY uçağını dün akşam kaçırarak İtalya'nın Brindisi Hava Limanı'na iniş yapmaya zorlayan hava korsanı Hakan Ekinci hakkında tutuklama kararı çıktı. Pazarlık sonucunda İtalya'dan siyasi sığınma talebiyle İtalyan güvenlik birimlerine teslim olan Ekinci'nin ilk sorgusu tamamlandı.

Brindisi Cumhuriyet Savcısı Giuseppe Giannuzzi, Ekinci hakkında tutuklama kararı alındığını açıklandı. Ancak tutuklama kararının gerekçesi konusunda ise ayrıntılı bir açıklama yapılmadı. Halen hava limanında tutulan Ekinci'nin, önümüzdeki saatlerde cezaevine nakledilmesi bekleniyor. Öte yandan, kaçırılan THY uçağının yolcularının, Brindisi Hava Limanı'ndaki bekleyişleri de sürüyor.

Türkiye'den bu yolcuların naklini sağlamak üzere gönderilen Boeing 737-800 tipi THY uçağı, TSİ 02.45 civarında Brindisi'ye ulaştı. Yolcuların uçağa alınabilmeleri için İtalyan polis yetkililerinin olayla ilgili ifade alma ve gerekli bürokratik işlemleri tamamlamaları bekleniyor. TSİ 03.30 civarında, bürokratik işlemler henüz tamamlanamadığı için yolcular halen hava limanında kendilerine ayrılan salonda beklemeye devam ediyorlar.

Yolcular, bürokratik işlemlerin tamamlanmasının ardından, Türkiye'den gelen Boeing 737-800 tipi THY uçağıyla İstanbul'a hareket edecekler. Kaçırma hadisesinin yaşandığı diğer THY uçağı da yolcusuz olarak İstanbul'a gidecek.