BIST 10.793
DOLAR 32,21
EURO 34,83
ALTIN 2.414,42
HABER /  EKONOMİ

İşte MBnin yeni patronu

Merkez Bankası Başkanı tartışmaları nihayet son buldu. Köşk, hükümetin adayını onayladı.

Abone ol

Merkez Bankası Başkanlığına Durmuş Yılmaz'ın atandığı öğrenildi.
Alınan bilgiye göre, Merkez Bankası Başkanlığı görevine Merkez Bankası Banka Meclisi Üyesi Durmuş Yılmaz'ın atanmasına ilişkin kararnamenin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylandı.Konuya yakın kaynaklar da Durmuş Yılmaz'ın Merkez Bankası Başkanlığı görevine getirildiğini doğruladılar.

DURMUŞ YILMAZ KİMDİR?
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, iki haftadır Köşk'te bekleyen atamayı onayladı ve Merkez Bankası'nın yeni başkanı piyasaların yakından tanıdığı bir isim olan Durmuş Yılmaz oldu.Durmuş Yılmaz, banka meclisinin 30 nisan 2006 tarihinde boşalacak iki üyeliği için yapılan seçimlerde İlker Parasız ile birlikte tekrar atanmıştı.
 
26 yıldır Merkez Bankası'nda
1947 yılında Uşak’ta doğan Yılmaz, Lisans eğitimini İngiltere'de The City University London’da tamamladı. 1980 yılında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Dış Borç Erteleme Servisinde göreve başladı. 1995 yılında Müdür, 1996’da Genel Müdür Yardımcısı oldu. 2002 yılında İşçi Dövizleri Genel Müdürü olan Yılmaz, 1 mayıs 2003 tarihinden itibaren Banka Meclisi Üyesi olarak görev yapıyordu.