BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

İşte CHP'nin Eskişehir adayı!

Eskişehir’deki ‘Canlı Tarih Sahnesi’nin açılışını yapan Kılıçdaroğlu, “Büyükerşen’i aday olarak görebilecek miyiz?” sorusuna, “Niye görmeyelim? O bütün Eskişehirlilerin kucakladığı bir başkandır” yanıtını verdi.

Abone ol

Milliyet'ten Ayşegül Kahvecioğlu'nun haberine göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in, yeniden CHP’nin adayı olacağının sinyalini verdi. Kılıçdaroğlu, “Büyükerşen’i Eskişehir’den büyükşehir belediye başkan adayı olarak görecek miyiz?” sorusuna, “Niye görmeyelim?” diye yanıt verdi. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in, Cumhuriyet’in 90. yılı dolayısıyla hayata geçirdiği, Atatürk ve İsmet İnönü’nün hareketli ve sesli android iki silikon heykelinin yer aldığı “Canlı Tarih Sahnesi”nin açılışını Kılıçdaroğlu yaptı. Kılıçdaroğlu’na İsmet İnönü’nün kızı Özden Toker, torunu Gülsün Bilgehan ve bazı CHP’li milletvekilleri eşlik etti.

ERDOĞAN'A YÜKLENDİ

Türkiye’de insanların kendi tarihini bilmesinin çok önemli olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: “2 önemli insanı izledik. Duygulanmamak mümkün değil. Cumhuriyet’e karşı olan gruplar var şu anda. Adeta Cumhuriyet’i düşman olarak belleyen gruplar var. Türk sözcüğünden utanan bir Başbakan var. Türk milleti kavramını kullanmaktan utanan, sıkılan bir Başbakan var. Ben bunu içime sindiremiyorum. Biz kendi ülkemizi, kendi kanlarımızla, canımızla, bedenimizle alırken, bedel ödedik. Ama bugün kendi ülkesinin tarihini bilmeyen kişiler bu ülkeyi yönetmeye talip oldular, tarihimizle ilgili ahkâm kesmeye başladılar. Ben başta Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Cumhuriyet tarihi konusunda bir parça bilgi edinmek isteyenleri buraya çağırıyorum.”
“Büyükerşen’i Eskişehir’den büyükşehir belediye başkan adayı olarak görecek miyiz?” sorusu üzerine de Kılıçdaroğlu, “Niye görmeyelim? Bu kadar övgüden sonra Yılmaz Hocamıza ne söyleyeceğiz. O sadece bizim övgümüzü alan bir belediye başkanı değil. Görüşü ne olursa olsun, bütün Eskişehirlilerin kucakladığı bir belediye başkanıdır. O sadece CHP’lilere değil; bütün Eskişehirlileri kucaklayan bir belediye başkanıdır” dedi. Kılıçdaroğlu, Büyükerşen’in Ankara’dan aday olacağı iddialarını yalanladı.

İL BAŞKANLARI ÖN SEÇİM İSTEDİ

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayının kim olacağına yönelik tartışmalar sürerken, CHP ve SHP’de il başkanlığı yapmış isimler, dün Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ederek, İstanbul’da ön seçim istedi.

SENATODA ÖN GÖRÜŞME

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kasım ayının sonunda yapacağı ABD ziyaretine ilişkin takvim netleşirken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak başkanlığındaki bir heyetin önümüzdeki hafta ABD’ye giderek ön görüşmelerde bulunacağı öğrenildi. Toprak, düşünce kuruluşları ve ABD Senatosu ile görüşmelerde bulunacak. CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, ziyaret kapsamında ABD yönetimi, ABD Kongresi, düşünce kuruluşları, ABD’deki iş çevreleri, Yahudi gruplarıyla temaslarda bulunulacağını anlattı.