BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

İşte BM heyetinin incelemeleri

Şam’ın Doğu Guta bölgesinde kimyasal silah kullanımı iddiaları sonrası araştırmalara başlayan BM ekibinin bölgede yaptığı incelemeler amatör...

Abone ol

Şam’ın Doğu Guta bölgesinde kimyasal silah kullanımı iddiaları sonrası araştırmalara başlayan BM ekibinin bölgede yaptığı incelemeler amatör kameralara yansıdı.
Geçtiğimiz günlerde Doğu Guta’da meydana gelen ve binden fazla insanın hayatını kaybettiği iddia edilen kimyasal saldırılar sonrası BM heyeti bölgede incelemelere başladı. Keskin nişancılar tarafından açılan ateş sonucu tahrip olan aracı değiştirerek bölgeye geri dönen BM heyeti, tehlikeli koşullara rağmen incelemelere devam etti. Bölgede kanıtlar toplayan ekip, bölgeye atılan bombaların boş kovanlarını fotoğrafladı.
Geçtiğimiz günlerde Şam’ın Doğu Guta bölgesinde düzenlenen saldırılarda binin üzerinde insanın hayatını kaybettiği iddia edilmişti. Muhalifler saldırı sonrası kimyasal silah kullanıldığını belirtirken Suriye hükümeti ise iddiaları reddetmişti. Suriye hükümeti daha sonra da ABD’nin baskıları sonucu BM Heyeti’nin bölgede araştırma yapmasına izin vermişti.
ABD’den bugün yapılan açıklamada ise Suriye’de kimyasal silah kullanıldığının kanıtlandığı ve bunun inkar edilemez olduğu ifade edildi. Düzenlediği basın toplantısında sert bir dille konuşan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye hükümetini kanıtları gizlemeye çalışmakla suçlamıştı.
(İHA)