BIST 10.335
DOLAR 32,24
EURO 34,77
ALTIN 2.459,95
HABER /  DÜNYA

Suriyelilerin çadırları yenileniyor

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde kurulan ve 28 bin Suriyeli mültecinin barındığı Süleyman Şah Çadır Kenti’ndeki çadırların tamamı yenileniyo...

Abone ol

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde kurulan ve 28 bin Suriyeli mültecinin barındığı Süleyman Şah Çadır Kenti’ndeki çadırların tamamı yenileniyor.
5 bin 200 çadırın yenilendiği çadır kentte, alt yapı da beraberinde yenileniyor. Yenilenen çadırlarla birlikte yaşam standardının yükseleceği çadır kentte yenilemenin ay sonuna kadar biteceği ifade ediliyor.

DAHA MODERN BİR GÖRÜNTÜ OLACAK
Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri Kamp Müdürü Halil Tekyıldız konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Süleyman Şah Konaklama Tesisleri’nde bulunan on mahallemizde çadır yenileme işlemleri geçtiğimiz günlerde başladı. Şu anda dört mahallemizde çadırlar yenilendi. Çadır yenileme işlemlerinin ay sonuna kadar biteceğini umuyoruz. Çadır yenilemekle birlikte çadırlarımızın alt yapıları da yenileniyor. Çadırların ve alt yapıların yenilenmesiyle birlikte olası bazı kazaların da önüne geçilmiş olacak. Çadırların yenilenmesiyle birlikte çadır kent daha düzenli ve modern bir görüntü kazanmış oldu" dedi.
Kızılay ekibinin çadırları kurduğu sırada, Suriyeli mültecilerin de çadır kurulumuna yardımcı olduğu gözlemlendi.
(İHA)