BIST 10.324
DOLAR 32,21
EURO 34,75
ALTIN 2.453,74
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (1)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/><br/>Suriye’de fosfor bombası kullanıldığı iddiası<br/>Şam’ın Doğu Guta bölgesinde ...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.


Suriye’de fosfor bombası kullanıldığı iddiası
Şam’ın Doğu Guta bölgesinde kimyasal silah kullanıldığı iddialarının ardından BM ekibi bölgede araştırmalarına başladı.
Binden fazla insanın hayatını kaybettiği kimyasal katliamın yaşandığı bölgeye giden ekibin çalışmaları amatör kameraya yansıdı. Keskin nişancılar tarafından açılan ateş sonucu tahrip olan aracı değiştirerek bölgeye ulaşan heyet, tehlikeli koşullara rağmen incelemelerini sürdürdü. Kanıt toplayan ekip, atılan bombaların boş kovanlarını fotoğrafladı.


Beyaz Saray: "Obama düşünüyor"
ABD Başkanı Barack Obama, Suriye’de kimyasal silah kullanılmasına verilebilecek en iyi yanıtı değerlendiriyor.
Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, Suriye’de kimyasal silah kullanıldığının inkar edilemez olduğunu, ortaya çıkan görüntülerde kanıtların gözler önüne serildiğini belirtti. Carney, kimyasal silahları kullanan tarafın rejim olduğundan duyulan şüphenin çok az olduğunu vurgulayarak, uluslararası standartların ihlal edildiğine dikkat çekti. Obama’nın kimyasal silah kullanımına verilecek en iyi yanıtı değerlendirdiğini söyleyen Carney, ABD Başkanı’nın henüz bir karara varmadığını, ulusal güvenlik ekibiyle görüşmelere devam ettiğini ifade etti. Beyaz Saray Basın Sözcüsü Jay Carney ayrıca BM ekiplerine keskin nişancılar tarafından ateş açılmasını kınadı. BM ekiplerinin bölgeyi terk etmesi sonrasında ise bölgenin yeniden bombalandığını söyleyen Carney, bu durumun Suriye rejiminin güvenilirliğini açıkça azalttığını belirtti.


İşte BM heyetinin incelemeleri
BM heyeti Şam’a kimyasal katliamı kanıtlarını toplamak için çalışmalarına devam ederken, internette paylaşılan bir görüntüyle bölgede fosfor bombası kullanıldığı iddiaları ortaya atıldı.
Bir hastanede amatör kameraya yansıyan görüntülerde fosfor bombasına maruz kaldıkları öne sürülen kişilere doktorların müdahalesi görülüyor. Atılan bombanın etkisiyle neredeyse bütün vücutları zarar gören yaralıların durumları ise içler ürpertiyor.
(İHA)