BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

İşte Baykalın elindeki iddianame

Deniz Feneri davası ortalığı karıştırdı. CHP Lideri Baykal bugün o iddianemeyi açıkladı. İşte tam metni;

Abone ol

Başbakan Erdoğan "Onlar söylerler ama sen Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı hakkında nasıl bunları yazarsın?" dedi. Aydın Doğan'a savaş açtı. Peki Doğan Medya Grubu ne yazmıştı? "Almanya'da soruşturulan Deniz Feneri davasının ucunun Erdoğan'a da dokunduğunu... İşte Alman Hükümetince hazırlanan o iddianamenin tam metni ele geçirildi.

ALMAN MAKAMLARINCA HAZIRLANAN İDDİANAMENİN TÜRKÇE ÇEVİRİSİ İÇİN TIKLAYINIZ
DENİZ FENERİ'NİN PARALARI ERDOĞAN'A İDDİASI

CHP lideri Baykal da aynısını söylüyor, Alman makamlarının hazırladığı iddianamede Almanya'daki Deniz Feneri Derneği'nin topladığı paraların bir kısmının Başbakan Erdoğan'a verildiği yönünde ifadeler olduğunu belirtiyordu.

İDDİANAMEYİ ALMAN SAVCILARI HAZIRLADI

Deniz Baykal bugün düzenlediği basın toplantısında iddianamenin Alman savcıları tarafından hazırlanmış iddianameden alındığını söyledi. Alman savcıların hazırladığı metinde sanıklar Mehmet Gürhan ile Firdevs Ermiş'in Başbakan Erdoğan ile ilgili iddiaları yer alıyor.

İDDİANAMEDEN BAZI BÖLÜMLER:

02.02.05 tarihli ‘’Empfangsbestitigung 2’’ olarak nitelendirilen alındı belgesinde (Empfangsbescheinigung) herhangi bir meblağ yazılı olmamasına rağmen Mehmet Gürhan, Firdevsi Ermiş’ten parayı, Türkiye Başbakanı’na, (2003 yılından bu yana Recep Tayyip Erdoğan) Doğu Asya’daki Tsunami’den zarar görmüş, yardıma muhtaçlara dağıtması için, vermek üzere, aldığını tasdik etmiş.