BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

İftar çadının ağır konukları

Ramazan coşkusu Noyan ve Arslan’la sürdü. Sarıyer Belediyesi ramazan etkinlikleri hız kesmeden devam ediyor.

Abone ol

Geçtiğimiz günlerde Dursun Ali Erzincanlı, Erkan Mutlu, Ömer Döngeloğlu gibi ünlü isimlerin konuk olduğu Ramazan Çadırı’na, hafta sonunda ise ekranların tanınmış isimlerinden Engin Noyan ve Deniz feneri programıyla gönüllere taht kuran Uğur Arslan katıldı.

Sarıyer Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği ramazan etkinlikleri, Sarıyerlilerin ve çevre ilçelerden gelen vatandaşların yoğun katılımıyla devam ediyor. Birbirinden seçkin isimlerin düzenlediği sohbet ve söyleşilerle, içerisinde bulunduğumuz mübarek ramazan ayının manevi iklimi vatandaşlara aktarılırken, farklı tarzlardaki sanatçıların seslendirdiği şarkı, türkü, şiir ve ilahilerle, mehteran ve semazen gösterileri, Sarıyerlilere güzel bir ramazan ayı yaşatıyor.

5 ayrı noktada yemek dağıtımı
Her akşam 5 ayrı noktada Sarıyer Belediyesi tarafından kurulan iftar çadırı ve yemek dağıtımının ardından düzenlenen birbirinden renkli ve farklı konseptlerdeki etkinlikler, Sarıyerlilerin coşkulu ve akıllardan çıkmayan ramazan akşamları yaşanmasına sebep oluyor. Ramazan eğlenceleri bu hafta sonu da yine birbirinden renkli etkinliklerle devam ederken, Uğur Arslan ve Engin Noyan Sarıyerlilerin misafiriydi.

Çocuklar kadar aileler de eğleniyor
Çocuklara yönelik aktivitelerde, tahta bacaklar ve palyaço gösterilerinden sonra yapılan yarışmalar Sarıyerli minikleri mest etti. Bacak arasından top geçirme, ip çekme ve ipin üzerinden atlama gibi yarışmaların yanı sıra Karagöz ve Hacivat’ın kukla gösterisi ile Temel ve Fadime’nin yaptığı atışma, çocuklar kadar, Sarıyerli aileleri de güldürdü.

Engin Noyan’la Kuran’ın ışığında…
Ramazan eğlencelerinden sonra ekranların tanınmış isimlerinden Engin Noyan, vatandaşlarla Kuran ışığında bir sohbet ve söyleşi yaptı. Anlattığı kısa hikayelerle, ölüm ve sonrasına hazırlık konusunda önemli bilgilendirmeler yapan Noyan, Müslümanların kutsal kitabı olan Kuran-ı Kerim’i, sadece ölülerimiz için okumamızın yanlış olduğunu, günlük yaşamımızda da değerlendirmemiz gereken altın bir kaynak ve kainatın gerçeği olduğunu dile getirdi.

Uğur Arslan duygulandırdı
Gecenin finalinde sahne alan Uğur Arslan ise birbirinden güzel şiirleriyle Sarıyerlilere duygulu anlar yaşattı. Deniz Feneri Programı’nın sunuculuğunu sürdüren ve çıkardığı şiir kasetleriyle gençlerin gönlüne taht kuran Arslan’ı dinlemeye gelenler arasında, Sarıyer Belediyesi Başkan yardımcısı Mesude Öztürk de vardı.