BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Sevgilisi terk edince çıldırdı

Mersinde evli bir adam, sevgilisinin kendisini terk etmesi üzerine dehşet saçtı

Abone ol

KÖY Hizmetleri Gaziantep İl Müdürlüğü’nde işçi olarak çalışan evli ve 2 çocuk babası 35 yaşındaki Mehmet İkizek, telefonla tesadüfen tanışıp arkadaşlık yaptığı 19 yaşındaki Tuğçe Kuş’un, evli olduğunu öğrenince kendisini terk etmesi üzerine dehşet saçtı.

Mersin’e gelen İkizek, evlerinde rehin aldığı genç kızı, polis ve ailesinin ikna çabaları sırasında tabancayla başından vurup, aynı silahla intihar etti. Bir hafta önce İkizek’i, kendisini tehdit ettiği için Cumhuriyet Savcılığı’na şikayet eden genç kız, yoğun bakıma alındı.

Olay bu sabah Mesudiye Mahallesi’ndeki Huzur Apartmanı’nın 1’nci katında meydana geldi. Gaziantep’te oturan Mehmet İkizek, 5 ay önce Mersin’de oturan Tuğçe Kuş ile tesadüfen telefonla tanışıp arkadaş oldu. Kendisini bekar olarak tanıtan İkizek, zaman zaman Gaziantep’ten Mersin’e gelerek genç kız ile arkadaşlığını ilerletti. Kuş, kısa bir süre önce İkizek’in evli olduğunu öğrenince, bu arkadaşlığına son vererek bir daha görüşmeme kararı aldı.

Kuş’un bu kararı üzerine çılgına dönen İkizek, bugün Mersin’e gelip, genç kızı kardeşini okula bırakıp oturdukları apartmanın kapısına döndüğü sırada başına tabanca dayayarak rehin aldı. Zile bastırıp kapıyı açtıran İkizek, bu şekilde genç kızın ailesinin oturduğu eve girdi. İkizek, Kuş ailesine, Tuğçe’yi sevdiğini ve kızın kendisine verilmediği takdirde öldüreceği tehdidinde bulundu. Bunun üzerine büyük korku yaşayan anne Fadime Kuş polis çağırdı. Kısa sürede eve gelen polis, İkizek’i silahı bırakması için ikna etmeye çalıştı. Yaklaşık 15 dakika ikna edilmeye çalışılan İkizek, bir anda Tuğçe Kuş’un başına dayadığı silahı ateşledi. Daha sonra İkizek, aynı tabancayı kendi kafasına dayayarak bir el ateş etti. Kanlar içinde yere yığılan Tuğçe Kuş, olay yerinde bekletilen ambulansla Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürüldü. İkizek ise olay yerinde öldü. Kuş ailesi olayın şokuyla sinir krizi geçirirken, Mehmet İkizek’in cesedi ise Mersin Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

CUMHURİYET SAVCILIĞI’NA SUÇ DUYURUSU

Yoğun bakıma alınan genç kızın hayati tehlikesinin devam ettiği belirtilirken, Mehmet İkizek’in genç kızın kendisini terk etmesinin ardından aileyi tehdit ettiği belirtildi. Kuş ailesinin, bir hafta önce İkizek’in kendilerini tehdit ettiği için Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundukları da kaydedildi. Savcılığın da suç duyurusuyla ilgili gereğinin yapılması için dilekçeyi Gaziantep Cumhuriyet Savcılığı’na gönderdiği ifade edildi.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.