BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İstanbulda suyun dibi göründü

Melen suyu azaldı, ufukta yağmur da yok. İstanbul için tehlike çanları çalıyor. Günlük su miktarı geçen yıldan daha kötü.

Abone ol Melen suyu tükenme noktasında. Bu yılki susuzluk tehlikesi geçen yıldan daha büyük. 138 gülük su kaldı. Kadir Topbaş halkı tasarruf yapmaya çağırdı.

Melen suyu azaldı

 İstanbul'a su sağlayan Melen Çayı'nda da bir azalma olduğunu kaydeden Topbaş, "Dünya gerçekten doğal kaynaklarını, su kaynaklarını bitiriyor ve bu kaynaklar bitme noktasına geliyor. Evet, Melen'de bir azalma var" dedi.

Tasarruf yapın

Şu anda baraj yapımı vb. gibi su tedarikleriyle ilgili çalıştıklarını kaydeden Kadir Topbaş, 3-4 yıl daha zamana gerek olduğunu belirtti. "Her şeyden önce bütün insanlar, doğal kaynaklarımızı tüketirken daha dikkatli olmalı" diyen Topbaş, "Bu elektrik enerjisinden tutun da akaryakıttan doğalgaza kadar ve de özellikle su konusunda" dedi.
 
138 günlük su kaldı
 
İklim değişiklikleri ve yağış miktarındaki düşüşler nedeniyle büyük kentlerdeki su sorunu artıyor. Her hafta ortalama yüzde 1 civarında düşüş olan İstanbul barajlarındaki su seviyesi, kentte kuraklık tehlikesini beraberinde getirdi.
 
Kentteki barajların doluluk oranı yaklaşık olarak yüzde 32 seviyelerinde. Geçen yıl bu oran yüzde 34 civarındaydı.
Günde 2 milyon metreküp suyun tüketildiği İstanbul'un 138 günlük suyu kaldı.