BIST 10.899
DOLAR 32,22
EURO 34,89
ALTIN 2.473,86
HABER /  GÜNCEL

Tunceliyi bölen bomba

Tunceli'de apartman dairesinde zaman ayarlı bomba patladı. Olaya sessiz kalan sivil toplum örgütleri suçlanıyor.

Abone ol

Tunceli'de 28 Haziranda bırakılan zaman ayarlı bombanın patladığı apartmanın sakinleri, olaya karşı ''sessiz'' kaldıklarını öne sürdükleri ildeki sivil toplum örgütlerini kınadı.

Moğoltay Mahallesi Emniyet Sokak'taki apartmanın sakinleri yaptıkları yazılı açıklamada, 28 Haziranda apartmanın merdiven boşluğuna konulan zaman ayarlı el yapımı bombanın patlaması nedeniyle binada maddi hasarın meydana geldiği hatırlatıldı. Apartmanın dairelerinde yeni doğmuş bebeklerle yaşlı insanların bulunduğu ifade edilen açıklamada, bu insanların patlamadan olumsuz etkilendiği vurgulandı.

Yaşanan bombalı saldırının üzerinden bir haftayı aşkın zaman geçtiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Saldırıya hiçbir sivil toplum örgütünün tepki göstermemesini şaşırtıcı buluyoruz. İlde yaşanan en küçük bir olaya bile tepki gösteren sivil toplum örgütlerinin, bu olaya duyarsız kalmalarının insan hayatını savunacak ve bu tip olayları bertaraf edebilecek güçte olmadıklarının göstergesidir. Olayın faillerinin bulunmasını ve Tunceli'de bu tip olayların bir daha meydana gelmemesini temenni ediyoruz.''

Tunceli'de 28 Haziranda Moğoltay Mahallesi Emniyet Sokak'ta bulunan apartmana bırakılan zaman ayarlı bomba patlamış, binada maddi hasar meydana gelmişti.