BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  DÜNYA

Avusturyada hükümet krizi

Avusturya'da koalisyon hükümetinin ortakları birbirine girdi. Ortaklar AB reformları konusunda anlaşamadı.

Abone ol Avusturya'da koalisyon hükümetinin ortakları arasında AB reform anlaşması nedeniyle çıkan anlaşmazlık, "hükümet krizine" neden oldu.

Koalisyon hükümetinin küçük ortağı Hristiyan demokrat eğilimli Halk Partisi'nin (ÖVP) lideri ve Başbakan Yardımcısı Wilhelm Molterer, "Sosyal Demokrat Parti'nin (SPÖ) hükümetin ortak çizgisinden ayrıldığını" ileri sürerek, "erken seçim yapılmasının en uygun yol olacağını" söyledi.

"SPÖ içindeki krizin Avusturya krizine dönüşmesine müsaade etmeyeceğini" belirten Molterer, "koalisyon hükümetinin artık ortak karar almaya muktedir olmadığını" savundu.

"Çıkmaz sokaktan çıkabilmenin tek yolunun erken seçim olduğunu" ifade eden Molterer, erken seçim talebini Başbakan Alfred Gusenbauer ve Sosyal Demokrat Parti yönetimine de ilettiğini, erken seçim için parlamentoya ortak bir öneri sunmanın daha uygun olacağını kaydetti.

Koalisyon hükümetinin büyük ortağı SPÖ, AB reform anlaşmasının referanduma sunulmasını talep ederken, ÖVP, hükümetin halk adına karar vermesini, AB ile ilgili her anlaşmanın referanduma götürülmemesini savunuyor.