BIST 10.471
DOLAR 32,84
EURO 35,21
ALTIN 2.441,46
HABER /  GÜNCEL

Albay, Cumhuriyete de yazmış!

İddiaları geçtiğimiz hafta çok konuşuldu, çok tartışıldı! Zarızeybek, kimseden değilim dese de ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı!

Abone ol Geçmişteki söylemlerinden farklı olarak Ergenekon terör örgütü soruşturmasına karşı eleştirel bir tavır alan emekli Jandarma Albay Erdal Sarızeybek'in Cumhuriyet gazetesinin bir dergisine yazar olduğu ortaya çıktı.

Derginin yayın danışmanı ise terör örgütü Ergenekon soruşturması kapsamında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Mustafa Balbay. Sarızeybek, daha önce yazdığı "Ya Gazi Paşa Duyarsa" adlı kitapta soruşturma kapsamında tutuklanan Jandarma eski Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur ve aranan Jandarma İstihbarat Başkanı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'e ağır suçlamalar yöneltmişti.

Sarızeybek, "Ya Gazi Paşa Duyarsa" adlı kitabında, Ersöz'ün telefon dinlemeleri konusunda yasadışı emirler verdiğini, mahkeme kararı olmadan telefonların dinlenmesini ya da tespitini istediğini öne sürmüştü. Sarızeybek, Ersöz'ün kendisi hakkında yürüttüğü bir soruşturmada "defol" diye odasından kovduğunu yazmıştı. Sarızeybek ayrıca Eruygur döneminde kendisinden üst düzey başka askerlerin telefonunu dinlemesini istendiğini ima etmiş ve bunu öğrendiği için soruşturmaya uğradığını ifade etmişti.

Ancak Sarızeybek, terör örgütü Ergenekon soruşturması başladıktan sonra sonra geçmişte suçladığı üstlerini savunmaya ve 6. dalgadaki gözaltılar sırasında Savcı Zekeriya Öz'ü suçlayan bir tavır sergilemeye başladı. Televizyonlara çıkarak açıklamalarda bulundu. Sarızeybek'teki bu tavır değişikliğinin özellikle Cumhuriyet gazetesinde yazmaya başlamasından sonra başladığı iddia ediliyor. Sarızeybek, halen Cumhuriyet gazetesinin Strateji ekibinde düzenli yazılar kaleme alıyor. Yazılarında Türk Metal İş Sendikası Başkanı Mustafa Özbek'in sahibi olduğu TUSAM (Ulusal Güvenlik Araştırmaları Stratejik Merkezi)'da 'İç Güvenlik ve Terör Danışmanı' sıfatını kullanıyor. TUSAM ise Cumhuriyet Strateji ekibine destek çıkıyor. Strateji ekinin Yayın Danışmanı ise Mustafa Balbay. Hatırlanacağı gibi Balbay, terör örgütü Ergenekon soruşturmasının 6. dalgasında gözaltına alınmış ve yurtdışına çıkış yasağı konulmuştu. Derginin imtiyaz sahibi ise Cumhuriyet Gazetesi Başyazarı ve terör örgütü Ergenekon davasının tutuksuz sanığı İlhan Selçuk.