BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Mahkemede dalga geçtiler!

Dink davası, Yasin Hayal ile Ogün Samast'ın şovuna sahne oldu. Samast, cinayetten önce kendisini Jenifer Lopez'in aradığını söyledi.

Abone ol

Hrant Dink davasının basına açık ilk duruşması, iki kafadar Yasin Hayal ile O.S'nin şovuna sahne oldu. Bazı soruları gülümseyerek cevap veren sanıklar, mahkeme salonunda protesto edildi.

Hrant Dink’i öldürdüğü iddiasıyla yargılanan ve kemik yaşına göre 18 yaşından küçük olduğuna karar verilen O.S, 18 yaşını doldurdu. O.S yaşı küçük olduğu için duruşmalar bugüne kadar ‘kapalı’ yapılıyor, adı ve soyadı da açıkça yazılamıyordu.

Hrant Dink cinayetinin bugün yapılan altıncı duruşmasında dinlenen sanıkların ifadeleri dikkat çekiciydi. Sanıkların devamlı birbirleriyle şakalaşarak gülüşmeleri ve ifadelerini “şov" şekline dönüştürmeleri duruşmayı izleyenleri şaşırttı.

"O kız cumhurbaşkanının kızı"
Duruşmada Yasin Hayal’in avukatı Fuat Turgut’un, Erhan Tuncel’e, Eskişehir’de sık sık görüştüğü kadının İsrailli bir ajan olup olmadığı yönündeki sorusuna, Tuncel, “İsrail Cumhurbaşkanının kızıydı, şimdi öğrendim önceden bilmiyordum" diyerek dalga geçti.

LOPEZ ARADI
Ogün Samast’a ise, Agos Gazetesi önünde kendisini arayanın Etyen Mahçupyan olup olmadığının sorulmasının üzerine Ogün Samast, “Hayır beni Jenifer Lopez aradı" dedi.

ŞOV YAPMAK İSTİYORSUN
Hrant Dink cinayetinin altıncı duruşmasında, sanık avukat Levent Yıldırım, kamu güvenliği ve sanıkların baskı altında kalmadan ifade vermeleri için mahkeme heyetinden duruşmanın, basına kapatılmasını istedi. Heyet ise bu talebi reddetti. Hayalin avukatı Fuat Turgut ise “Ben duruşmanın basına açık olması taraftarıyım" dedi. Bunun üzerine Ogün Samast, Turgut’a “Sen şov yapmak istiyorsun" çıkışında bulundu.

YASİN BÖYLE ŞEY YAPMAZ
Sanık Coşkun İğci, daha önce tanık olduğunu şimdi de sanık olarak duruşmada yer aldığını anımsatarak, “Ben vatandaşlık görevimi yaparak Yasin’in bu cinayeti işlemesini engellemeye çalıştım. Engelleyemeyince jandarma istihbaratına bildirdim. Jandarma istihbaratı, ‘Biz Yasin’i biliyoruz o böyle bir şey yapmaz. Hem kontrol altında’ dedi. Daha sonra jandarma istihbaratı, bana ‘300 YTL’yi Yasin’den al silah alacağını söyle’ dedi. Parayı aldım birkaç ay oyaladım Yasin’i, daha fazla oyalayamayacağım için tekrar jandarmaya gittim kendilerine artık oyalayamadığımı söyledim, ne yapayım dedim. Onlar da ‘Sen parayı ver, biz kontrol altında tutuyoruz bir şey yapamaz’ dedi" şeklinde konuştu.

"Yazıcıoğlu'na selam"
Duruşmada söz alan Yasin Hayal, duruşmaya ilk kez katılan basına "selam ve saygılarını ileterek" konuşmasına başladı. Daha sonra Hayal şunları söyledi:
Yüce Türk milletinin lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nu selamlıyorum. Ey müslümanlar, ey Alperenler kalbinizi ferah tutun. BBP iktidara gelene kadar kervan yürüyecek."

Müdahil avukat, Hayal’e Ogün Samast’ı arayarak, “Agos’taki herkesi öldüreceğim deyip demediğini sordu. Hayal, “Evet öyle dedi. Ben de orada masum insanlar var kılına zarar gelirse vicdan azabı çekeriz dedim" yanıtını verdi.

Bunun üzerine, Ogün Samast da “Hayali aradığımda kapıda güvenlik var yapamam dedim. Hayal önce güvenliği sonra içerdekileri öldür dedi. şeklinde konuştu. Bu arada, mahkeme heyetinin, duruşmaya bir saat ara verdiği sırada, Yasin Hayal, tuvaletin camından çıkarak, “Yaşasın Alperen ocakları, iktidara geliyoruz" diye bağırdı.

Ogün'e "öldün sen" işareti!

Mahkemenin sonlarına doğru Nevin Kılıçarslan isimli kadın eliyle boğazı keser gibi yapıp Samast'a öldün sen işareti yaptı. Samast ise işaret parmağıyla tehdit etti. Kılıçarslan'ın izinsiz gösteri yapmaktan arandığı ortaya çıktı ve hemen gözaltına alındı.


Görüntülerdeki kişi bana benzemiyor ama benim!

Sanık Ogün Samast'ın avukatı Levent Yıldırım, Agos Gazetesi önünden kaçarken televizyonda yer alan görüntülerdeki kişinin göz çevresinin müvekkilinin göz çevresine benzemediğini ileri sürerek, görüntülerdeki kişinin Samast olup olmadığına ilişkin rapor alınmasını istedi.


Mahkeme Başkanı'nın bunun üzerine görüntülerdeki kişinin kendisi olup olmadığını sorduğu Samast, ''O görüntüler bana benzemiyor. Ancak o benim'' dedi.


Mahkeme Başkanı'nın ısrarla ''O sen misin?'' diye sorması üzerine Samast, ''Görüntülerdeki kişi benim. Olay kapanmış gitmiş zaten'' cevabını verdi.


Samast, avukatını ima ederek, ''Manyağa bak'' diye konuştu.


Kısa bir süre sonra kendisini iyi hissetmediğini söyleyen Samast, jandarmalar eşliğinde salondan çıkarıldı.