BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,62
ALTIN 2.389,43
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da Santa Maria İtalyan Kilisesi’ne ayin sırasında silahlı saldırı! 1 kişi öldü, kar maskeli 2 saldırgan kaçtı

İSTANBUL Sarıyer'deki Santa Maria İtalyan Kilisesi’nde Pazar ayini sırasında silahlı saldırı gerçekleştiği öğrenildi. Saldırıda bir kişi öldü, kar maskeli iki saldırgan kaçtı... Kaos amaçlı saldırıya tepki yağıyor...

Abone ol

İstanbul Sarıyer’de bulunan Santa Maria İtalyan Kilisesi’nde Pazar ayini sırasında silahlı saldırı gerçekleşti. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İstanbul Valisi Davut Gül yaptığı açıklamada "Saldırı yapılan 1 kişi hayatını kaybetti, yaralı yok. Hayatını kaybeden kişi 55 yaşında. Cumhurbaşkanımız olayı takip ediyor" dedi.. İşte ayrıntılar... 

Maskeli iki saldırgan, ayin sırasında kiliseye girerek ateş açtı. Kilisede bulunanlar saldırı sırasında korunmak için kendilerini yerlere attılar. Saldırı sırasında başından vurulan bir kişi hayatını kaybetti. Saldırganların kaçtığı belirtildi.

78 boş kovan bulundu

Gazeteci Bekir Batu, kilise içinde saldırının ardından 78 boş kovan bulunduğunu Halk TV canlı yayınında aktararak "Bir kişinin hedef alındığı" iddiası için, "Saldırının kilisede ve ayin sırasında düzenlenmiş olması farklı anlamlar taşır, saldırı dışarıda olsaydı, kişisel olduğunu düşündürebilirdi ama öyle değil." ifadelerini kullandı.

İstanbul Valisi: Saldırı 1 kişiye yönelik

İstanbul Valisi Davul Gül, kiliseye yapılan silahlı saldırının ardından olay yerinde incelemelerde bulundu ve açıklama yaptı. Vali Gül, "Saldırı sadece 1 kişiye yönelik olarak gerçekleştirilmiş. Başka yaralı yok. Hepimizin başı sağ olsun. 52 yaşında bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Polisimizin savcılığımızın araştırması devam ediyor. Yaralı yok, tek bir kişiye saldırı olmuş" dedi.

İçişleri Bakanı: Soruşturma başlatıldı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından "Bugün Saat 11.40 sıralarında Sarıyer Büyükdere Mahallesinde bulunan Santa Maria Kilisesindeki ayin sırasında, ayine katılanlar içinde bulunan C.T. maskeli 2 kişi tarafından silahlı saldırıya uğramış ve maalesef hayatını kaybetmiştir. Konuyla ilgi geniş çaplı soruşturma ve saldırganları yakalamak için çalışmalar başlatılmıştır. Bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz." dedi.

İmamoğlu'ndan 'birlik' çağrısı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuya ilişkin kişisel X hesabında paylaştığı mesajında saldırıyı kınadı. Hayatını kaybeden C.T. için taziyelerini, yaralılara şifa dileklerini ileten İmamoğlu, "Şehrimizin inanç mekanlarına saldırarak birliğimizi ve huzurumuzu bozmaya çalışanlara asla izin vermeyeceğiz" dedi.

Adalet Bakanı: Bir başsavcı vekili 2 savcı 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından "İstanbul Sarıyer’de Santa Maria Kilisesi'nde ayin sırasında maskeli iki kişinin gerçekleştirdiği silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bir kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış olup, olayın aydınlatılması için bir başsavcı vekili ve iki cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerin tespiti ve yakalanması için çalışmalar devam etmektedir. Soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir" açıklaması yaptı.

Erdoğan yakın takipte! Telefonla görüştü

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın saldırıya ilişkin bilgi aldığını ve ilgili makamlarla görüşmeler gerçekleştirdiğini şu ifadelerle aktardı; "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Sarıyer’de bulunan Santa Maria İtalyan Kilisesi’nde meydana gelen saldırıyla ilgili Sarıyer Kaymakamı Sayın Ömer Kalaylı, Santa Maria İtalyan Kilisesi Rahibi Sayın Anton Bulai ve Polonya’nın İstanbul Başkonsolosu Sayın Witold Lesniak ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi." Tüm cemaate başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini ileten Sayın Cumhurbaşkanımız, faillerin en kısa sürede yakalanması için gereken adımların atılmakta olduğunu ifade etti.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik...

AK Parti Sözcüsü Çelik, saldırıyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada,  "İstanbul Sarıyer’de Santa Maria Kilisesinde ayin sırasında bir vatandaşımıza yönelik silahlı saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Güvenlik güçlerimiz konuyla ilgili geniş çaplı bir soruşturma yürütmektedir." dedi.

Telefonla taziye mesajı

Cumhur İttifakı İBB Başkanı adayı Murat Kurum yaptığı paylaşımda "Sarıyer Büyükdere Mahallemizde bulunan Santa Maria İtalyan Kilisesindeki ayin esnasında gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Rahip Anton Bulai'i arayarak başsağlığı dileklerimi ilettim. Yüzlerce yıllık kardeşlik hukukumuzu ve bir arada yaşama irademizi hedef alan bu alçak saldırılar asla hedefine ulaşamayacak." ifadelerini kullandı.

Adalet önünde hesap verecekler... 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul Sarıyer'de Santa Maria Kilisesinde ayin sırasında bir şahsa yapılan silahlı saldırıyı en güçlü şekilde kınıyor, hayatını kaybeden şahsın ailesine başsağlığı diliyoruz. Güvenlik güçlerimiz olayın aydınlatılması ve faillerin adalet önünde hesap vermesi için geniş çaplı bir soruşturma yürütmektedir." ifadelerini kullandı.