BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da hava çok kötü seferler iptal saatlik duruma bakın

İSTANBUL'da hava sıcaklığı 8 derece birden düşerken meteoroloji ve AKOM'dan arka arkaya hava durumu alarmları geldi. İDO ise İstanbul boğazındaki trafiği durduruyor. Bir çok sefer yapılamazken yeni iptaller ver. İşte İstanbul'un saatlik hava durumu ve yeni bilgiler;

Abone ol

İSTANBUL kuvvetli yağmur ve fırtınanın etkisi altında. Son hava durumu tahmini de İstanbul için kuvvetli yağışı haber verdi. İstanbul'da yağmur ve fırtına sebebiyle Deniz Otobüsleri (İDO), seferlerinin büyük bir kısmı iptal oldu. AKOM alarm durumuna geçerken saatlik hava durumu tahmini de yayınlandı.

İstanbul dün akşamdan beri çok kuvvetli yağışın etkisi altında. Metrekareye 107 kilogram yağış düşerken kent merkezi yağıştan fazlasıyla etkilenmeye başladı.

İstanbul Deniz Otobüsü seferleri iptal : İDO'nun internet sitesinde yer alan bilgiye göre, 07.45 Bandırma-Yenikapı-Bostancı, 07.50 Kadıköy-Yenikapı-Bursa, 08.30 Bursa-Armutlu-Armutlu Tatil Köyü-Yenikapı-Kadıköy deniz otobüsü seferleri yapılamadı. Şirket, 09.50 Kadıköy-Yenikapı-Bursa, 10.30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy ve 12.00 Bostancı-Yenikapı-Bandırma deniz otobüsü seferleri de iptal etti.

AKOM İstanbul saatlik hava durumu tahmini : İSTANBUL'da yağmurla birlikte hava sıcaklığı 6-8 derece arasında azaldı. Kuvvetli yağışlar kesintisiz gece saatlerine kadar İstanbul'da devam edecek. Yarın yağışlar ara verirken parçalı bulutlu bir hava olacak. Cumartesi günü ise İstanbul yeniden yağmur altında olacak. 

İstanbul'da metrekareye 107 kg yağış : İstanbul kuvvetli yağmura dün akşam iş çıkışında tutuldu. Bir çok kişi trafikte kalırken, uzmanlar metrekareye düşen yağışın 107 kg bulduğunu açıkladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Afet Koordinasyon Merkezi'ndeki çalışmaları yerinde denetledi. Uysal burada yaptığı açıklamada, "Çatalca'da 4 köyümüzde 23 ev su taşmasıyla zarar gördü. Orada da önemli hasar yok. Çatalca'da dere taşkınları oldu. Ekipler, yolları kapatarak tedbir aldı. Şu anda Çatalca'da yağmur miktarı 127 kilograma çıktı ancak yağmurun şiddeti düşmeye başladı" dedi.


İstanbul'da kuvvetli yağış bugün gece saatlerine kadar hız kesmeden devam edecek.