BIST 9.753
DOLAR 32,53
EURO 34,88
ALTIN 2.435,30
HABER /  GÜNCEL

CHP'den Meral Akşener'in partisine jest!

Hürriyet gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, bugünkü yazısında Meral Akşener ve arkadaşlarının kurduğu İyi Parti'nin törenine ilişkin ilginç izlenimler aktardı.

Abone ol

Meral Akşener ve arkadaşları, İyi Parti'yi dün resmen kurdu. İlk kongrede genel başkan seçilen Akşener'in partisine ilişkin tartışmalar, basında geniş yer buldu. CHP’li Yenimahalle Belediyesi’ne ait olan Nazım Hikmet Kültür Merkezi’ndeki kuruluş törenine giden Hürriyet yazarı Deniz Zeyrek izlenimlerini köşesinde böyle yazdı.

CHP'DEN JEST
"(...)Belli ki salon ve otobüs bulmakta zorlanan Akşener’e CHP’den dayanışma jestleri gelmişti. Törenin yapıldığı salonun önünde Kartal ve Maltepe belediyesinin otobüsleri dikkatimi çekti. Büyük ihtimalle para karşılığı kiralanmış ve İstanbul’dan Ankara’ya yolcu getirmişti.

LÜKS CİPLER
Dışarıda başka bir dikkat çekici detay da farklı illerin plakalarını taşıyan lüks otomobiller ve jiplerdi. Önlerinden geçerken “Finansman sorununu çözmüşler” hissine kapıldım.

Salonun ana girişinde büyük bir izdiham vardı. O nedenle yan taraftaki VIP ve basın girişine yöneldim. Telefonumun sinyal kesiciler nedeniyle çalışmadığını farkettim. 30 metrelik koridorda 3 kez aranınca da sıkı bir güvenlik önlemi alındığını anladım. Dışarıdaki kalabalığın bir benzeri de içerideki koridorlarda vardı. Kalabalığı aşıp salona girmem mümkün olmadı. O nedenle çözümü, dışarıda kurulmuş dev ekranlardan izlemekte buldum. Kurucuların tek tek resimleri gösterilip isimleri okunuyordu. Ben birçok ismi ilk kez görüyordum ama kalabalık içinde öbek öbek grupların tezahüratından, bir çoğunun salona kendi kitleleriyle gelebilecek bir tabana sahip olduklarını çıkardım.  

ÜLKÜCÜSÜ, SOLCUSU, LİBERALİ
Beni TV ekranlarında izleyip tanıyan İYİ Partililer ile de sohbet etme fırsatı buldum. Ülkücü olduğunu söyleyen de vardı, bozkurt işareti yapan da.

Konya’dan gelen ve geçmişte solcu olduğunu söyleyen bir partili elindeki tesbihi bana hediye etti. Batı ile ilişkilerin bozulmamasını ve serbest piyasa ekonomisinden ödün verilmemesini isteyen liberal bir grupla da karşılaşmak benim açımdan şaşırtıcıydı."