BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,93
ALTIN 2.426,78
HABER /  DÜNYA

Kuzey Kore harekete geçti akademisyen için aradığı şarta bakın

ABD Başkanı Donald Trump’ın Amerikan vatandaşlarına Kuzey Kore’ye seyahat sınırlaması getirmesi, Pyongyang’da bir üniversitenin eğitim kadrosunu olumsuz yönde etkiledi. Üniversite, Asya ve Avrupa’dan ABD vatandaşı olmayan gönüllü öğretim görevlisi aradığını duyurdu.

Abone ol

Pyongyang Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nden (PUST) yapılan açıklamada, yasağın eğitmen kadrosunun yarısını etkilediği belirtilerek Asya ve Avrupa'dan gönüllü profesör ve eğitmen alımı yapılacağı duyuruldu.

Uluslararası Finans ve Yönetim Departmanı'ndan Paul Song, yaptığı açıklamada, "'Trump yasağı' ABD'li çalışma arkadaşlarımızın seyahatin amacı ne olursa olsun Kuzey Kore Demokratik Cumhuriyeti'ne seyahatlerini engelledi" dedi. 

NE OLMUŞTU?

ABD Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Kore'de eğitim görmekte olan Amerikalı bir öğrencinin bir tur sırasında göz altına alınması ve göz altındayken hayatını kaybetmesinin ardından, 1 Eylül'de ABD vatandaşlarının Kuzey Kore'ye seyahatlerini engellemiş, ülkede yaşayan ABD vatandaşlarına da ülkeyi terk etmelerini tavsiye etmişti. Kuzey Kore ulusal medyasında söz konusu yasak, 'insan değişimlerini sınırlayan alçak bir girişim' olarak değerlendirmiş ve Kuzey Kore'nin kapısının her zaman tüm Amerikalılara açık olduğu duyurulmuştu.