BIST 9.431
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.501,03
HABER /  POLİTİKA  /  İYİ PARTİ

Engin Ardıç Meral Akşener'i topa tuttu

Sabah gazetesi yazarı Engin Ardıç, bugünkü yazısında Meral Akşener ve arkadaşlarının kurduğu İyi Parti'ye sert eleştiriler yöneltti.

Abone ol

Meral Akşener ve ekibi İyi Parti'yi dün resmen kurdu, ilk kongrede genel başkan seçildi. Partini amblemi ve ismi kadar programı da tartışma konusu oldu.

Hükümete yakın yazarlardan Engin Ardıç, "Sen bu partiyi neden kurdun hanım?" başlıklı yazısında İyi Parti'yi ve Meral Akşener'i hedef aldı.

BAHÇELİ FARKLI BİR ŞEY Mİ SÖYLÜYOR?
Partinin programında kayda değer bir şey göremediğini savunan Ardıç, yazısında "Meral Hanım iyi milliyetçi... Bölücülerle, özellikle de PKK ile mücadeleye devam edecek. Eee, Tayyip Erdoğan farklı bir şey mi yapıyor? Devlet Bahçeli farklı bir şey mi söylüyor? "Hazır" savaşan dururken niçin "müstakbel savaşacağa" oy verelim? Ülkücü olsak, niçin MHP dururken "en bir hakiki öz çakmasına" meyil edelim? Partinin sloganı "Türkiye iyi olacak"... Eee, "kötü olsun" diyen mi var?" ifadelerine yer verdi.

Eleştirileri bununla sınırlı değildi elbette. Akşener'in yeni bir şey söylemediğini iddia eden Ardıç, yazısına böyle devam ediyor:

"AYNEN Mİ KOPYALADINIZ"
(...)Yepyeni bir yaklaşım vallahi, daha önce hiç duymamıştık! Ne kadar farklı... Parti, "Türkiye Cumhuriyeti'ni milletler topluluğunun bağımsız, egemen, şerefli ve itibarlı bir üyesi olarak etkin bir bölgesel güç ve lider ülke yapmayı, böylece bölge ve dünya barışına katkıda bulunmayı amaç edinir"miş...
Tayyip Erdoğan'ın düşüncelerini "aynen" mi kopyaladınız, insan çakılmasın diye azıcık değiştirir yahu!
Başka? İktisat politikası? Yok. Eğitim politikası? Yok. Bayındırlık politikası? Yok. Enerji politikası? Yok. Sanayi politikası? Yok. Tarım politikası? Yok."

Meral Akşener 'İyi Parti'yi tanıttı! En büyük sürpriz logo oldu!

Akşener'e, Muhsin Yazıcıoğlu kazası tepkisi! İsmail Güneş'in eşi...