BIST 9.510
DOLAR 32,60
EURO 34,82
ALTIN 2.492,98
HABER /  GÜNCEL

Irak'ta son durum! İbadi açıkladı operasyon başlıyor

IRAK 'tan sıcak haberler geliyor. Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Enbar vilayetinin batısındaki Kaim bölgesini terör örgütü DEAŞ'tan kurtarma operasyonunun başladığını duyurdu.

Abone ol

Başbakan İbadi'nin basın ofisinin açıklamasından: Güçlerimiz, terörün Irak'taki son kalesi Kaim, Rava ve diğer kasabalara doğru ilerliyor. Hepsi ülke topraklarına geri dönecek. DEAŞ'ın önünde ya ölüm ya da teslim olmaktan başka bir şey yok.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Enbar vilayetinin batısındaki Kaim bölgesini terör örgütü DEAŞ'tan kurtarma operasyonunun başladığını duyurdu.

"KAİM'İ KURTARMA OPERASYONUNU BAŞLATIYORUZ"

İbadi'nin basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, "Kaim'i kurtarma operasyonunu başlatıyoruz. Güçlerimiz, terörün Irak'taki son kalesi Kaim, Rava ve diğer kasabalara doğru ilerliyor. Hepsi ülke topraklarına geri dönecek. DEAŞ'ın önünde ya ölüm ya da teslim olmaktan başka bir şey yok."

Açıklamada, Irak güçlerinin ülke halkı için tüm alanlarda zaferlerini sürdüreceği ifade edildi.

IRAK ORDUSU ERBİL İÇİN TALİMAT BEKLİYOR

Kerkük'ü peşmergeden temizledikten sonra hazırlıklarına devam eden Irak Ordusu, Haşdi Şabi ile Erbil'e yönelik operasyona hazır hale geldi. Irak'ın kuzeyinde düzenlenen sözde referandumdan sonra Irak Başbakanı Haydar El-İbadi'nin talimatıyla harekete geçen Irak Ordusu, Haşdi Şabi ile Kerkük'ü ele geçirdi.

SIRA ERBİL'DE

Bölgedeki peşmerge ile PKK'lı teröristlerin silahlarını bırakıp kaçmasından sonra yeni bir operasyonun hazırlığına giren Irak Ordusu, gözünü Erbil'e dikti.

Bağdat yönetiminin 2003'teki sınırlara dönmek istediği daha önce yapılan açıklamalarda belirtilmişti.

BARZANİCİLERDE KORKU HAKİM

Erbil operasyonunun sinyalini alan Barzani yandaşları, geçtiğimiz hafta kent meydanında protesto gösterisi düzenlemişti.

Sözde Kürdistan bayraklarıyla meydanlara inenler, ellerindeki silahlarla havaya ateş açmıştı.