BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,20
ALTIN 2.479,19
HABER /  GÜNCEL

İstanbulda gaspçı operasyonu

Bağcılar'da işadamını kaçırıp parasını ve kredi kartlarını gasp eden biri polis 3 kişi yakalandı.

Abone ol

Bağcılar'da silah tehdidiyle alıkoydukları iş adamının bir miktar parasını ve kredi kartlarını gasp ettikten sonra 50 bin dolar para ve otomobilinin devrini istedikleri öne sürülen 1'i polis 3 kişi yakalandı.

34 GJE 50 plakalı otomobili ile Bağcılar İnönü Mahallesi Bakırköy Caddesi'nde seyir halinde olan işadamı Gürbüz T, başka bir araçla önünü kesen ve polis rozeti gösteren kişilerce durduruldu.

Silah tehdidiyle T'yi otomobilde alıkoyan bu kişiler, 2 bin YTL, 100 ABD doları ile çeşitli bankalara ait 3 adet kredi kartını gasp ettikleri iş adamından otomobilinin devri ile 50 bin dolar daha para istedi.

Gürbüz T'nin yönlendirmesi sonucu muhasebecisi Mustafa K. ile bağlantı kuran bu kişiler, ilk aşamada 5 bin dolar getiren muhasebeciyi sürücü belgesine el koyduktan sonra paranın kalan kısmını da tamamlaması için serbest bıraktı.
Bu sırada muhasebecinin kendilerini ihbar edeceğinden şüphelenen kişiler, işadamı Gürbüz T'yi serbest bıraktıktan sonra izlerini kaybettirmek istedi.

Ancak muhasebeci Mustafa K'nın durumu bildirmesi üzerine operasyon başlatan polis, şüphelilerden Fırat K, Mustafa A. ve Uğur A'yı gözaltına aldı. Yakalanan bu kişilerden Fırat K'nın, Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Kartaltepe Polis Merkezi'nde görevli polis memuru olduğu anlaşıldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği'ne getirilen şüphelilerin sorgusu sürerken, aynı yerde görevli polis memuru Mahmut Ş.B'nin de aralarında bulunduğu 6 kişinin daha arandığı bildirildi.