BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,06
ALTIN 2.469,75
HABER /  SPOR

Cimbomdan Fenere teşekkür

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Gökşen, ezeli rakiplerine göndermede bulundu.

Abone ol

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Gökşen, şampiyonlukta Fenerbahçe'nin büyük payı olduğunu söyledi. Gökşen, eski ikinci başkan Ergün Gürsoy ve futbolculardan Ümit Karan ile birlikte İstanbul Lisesi Uluslararası Spor Festivali kapsamında düzenlenen panele katıldı.

Galatasaraylılar, öğrencilerin ilginç sorularıyla terlerken, şampiyonluk konusunda bir soruyu yanıtlayan Fatih Gökşen, ''Bu sezonki başarımızda hakikaten Fenerbahçe'nin de büyük payı var. İnsanın yanında onu itecek, motive edecek faktör olmazsa muhakkak etkilenir ve başarısı zayıflar diye düşünüyorum'' dedi.

Gökşen, bu sene Fenerbahçe'nin ilk başlarda kendilerini kaale almadığını kaydederek, ''Rahatlardı, biz de o rahatlığın verdiği birlik ve beraberlikle başarıya ulaştık. Takımımızda çok tecrübeli futbolcular var. Bunlar gençlere bilgilerini çok iyi aktardılar. Genç futbolcular da takım ruhuna sahip çıkarak varlarını yoklarını ortaya koydular. Bunların hepsi sahaya yansıdığında başarı ortaya çıktı'' diye konuştu.

Fenerbahçe'nin bu sezon hakem hatalarıyla puanlar almasının öğrenciler tarafından söylenmesi üzerine Gökşen, rakiplerinin lig boyunca istenmeyen puanlar aldığını iddia ederek, şunları söyledi:

''Bu, ligde dikkat çeken olaylardır. Bu hatalar Fenerbahçe takımının bir yerde lehine olmuş gibi gözükse de gerçekte aleyhine olmuştur. Elle atılan bir golün görülmemesi Fenerbahçe'ye puan kazandırmıştır ama kamuoyunda aleyhinde antipati uyandırmış, takıma zarar vermiştir. Önümüzdeki sezon bunlar yaşanmaz inşallah diye düşünüyoruz. Bu sezon daha dişe diş, kora kor mücadele olacak. Bu sene daha heyecanlı bir lig bekliyoruz. Anadolu kulüpleri de iyi takımlar oluşturuyorlar.''

''ÖN LİBERODA 3-4 ALTERNATİF VAR''

Fatih Gökşen, şu anda 1 yabancı kontenjanlarının boş olduğunu kaydederek, ön libero mevkiine oyuncu alacaklarını ve 3-4 alternatiflerinin bulunduğunu söyledi. Saidou'yu gönderdiklerini ve bu boşluğu dolduracaklarını belirten
Gökşen, şöyle devam etti:

''Geçmişte yapılmış hatalara düşmemek için ince eleyip sık dokuyoruz. Bütün takımlar gibi bizim ekonomik şartlarımız belli. Bizim takımımız oturmuş takım, değerli oyuncularımız var. Baktığımızda, eksik bölgemizde oynayacak fazlasıyla oyuncumuz var. 'Almış olalım' diye bir lüksümüz yok. Fakat Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağız. Bir yabancı hakkımız var, en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. 3-4 tane isim var. Dünya Kupası'ndan sonra Iliç, Tomas ve Heinz'a teklifler olursa o zaman değişik organizasyonlar olabilir, aceleci davranmıyoruz.''

Fatih Gökşen, lig maçları sırasında sürekli uğur denediklerini kaydederken, ''Takımla birlikte devamlı 'uğur' yapıyoruz. Uğurlu geliyor diye bütün sezon aynı ceketi, pantolonu, çorabı giydim'' dedi.

Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne 3 yıllık bir özlemlerinin bulunduğunu anlatan Gökşen, ''Tromsö maçında acı bir ders aldık. Camiamız üzüldü. Büyük şok yaşadık. Şu andaki oyuncularımızın hepsi Avrupa'da rahatlıkla oynayacak futbolcular. Hiç takviye de yapmasak bu oyuncularımız Şampiyonlar Ligi'nde bizi çok iyi bir yere getirecektir'' ifadesini kullandı.

Gökşen, bir öğrencinin, ''Fenerbahçe iyi futbolcularının bulunmasına rağmen Avrupa'da başarılı olamıyor'' demesi üzerine, aslında başka bir takım için konuşmak istemediğini dile getirerek, ''Ancak, sezon içinde Fenerbahçe'nin teknik direktörü, sürekli olarak Avrupa tecrübelerinin az olduğunu söyledi. İkide bir bunu söylerseniz, bu sporcuya da yansır. Önce inanmak, sonra başarıyı kovalamak lazım. Ben 'her şeyleri vardı inançları yoktu' diye düşünüyorum'' şeklinde konuştu.

GÜRSOY'DAN İLGİNÇ AÇIKLAMALAR

Panele katılan kulüp eski ikinci başkanı Ergün Gürsoy ise ilginç açıklamalarda bulunurken, Adnan Polat'ın yönetime girmesiyle tribündeki protestoların sustuğunu söyledi.

Gürsoy, bunun yorumunu kamuoyuna bıraktığını da ifade ederken, ''Kendisinin yönetime gelmesiyle puanımız değişmedi. Sezon başından beri başarılı olan bir takım olmasına rağmen, seyirciler her zaman istifa diye bağırdı. 6 maç kala birden bire istifa sözleri duyulmaz oldu, biz bundan mutluluk duyduk, siz de duyun. Fazla da irdelemeyin''dedi.

Yönetimden hala ayrılmadığını da savunan Ergün Gürsoy, ''Yönetimi bırakmadık, seçimde başkan Özhan Canaydın'ı destekledik. Başkan bize sözler verdi. Bu sözünü tutmazsa karşısında yer alırız. Şu ana kadar verdiği sözlerden yapılmış birşey yok. Bunlar yapılmayacak diye birşey de yok. Bekliyoruz'' diye konuştu.

''TRUVA ATI GİBİ OLDU''

Gürsoy, Fenerbahçe'nin hakkını yememek gerektiğini dile getirerek, Avrupa'da söz sahibi oyuncular aldığını, ortalama 40-50 bin kişiye maç oynadığını ve ürkütücü bir gidişatlarının olduğunu anlattı.

Bununla birlikte Fenerbahçe'nin rakiplerini küçümsediğini kaydeden Gürsoy, ''Lig bitmeden şölenlere başladılar, şampiyonluğu kutlamaya hazırlandılar. Bu biraz Truva Atı gibi oldu. Ama bu işi iyi bilen, kazanma alışkanlığı edinmiş, bilgili bir takımız. Şampiyonluğumuz hakkında hiç kimse de şöyle oldu, böyle oldu, hakem verdi diyememiştir. Oyuncularımız 9 ay alın terlerini sahaya akıttılar, başardılar, kazandılar ve kupayı aldılar. 40 gün 40 gece şölen yapmak onların hakkı'' dedi.

''ALLAH BİZİ İSTEDİ'

Gürsoy, Fenerbahçe Stadı'nda kendilerine büyük hakaret edildiğini ifade ederek, ''Allah bize yardım etti, oyuncularımızın da gayretiyle şampiyon olduk'' ifadesini kullandı.

Maçın 4-0 bitmesinin ardından affedilmeyecek bir organizasyon yaşandığını anlatan Gürsoy, ''Sahaya ördekler, tavuklar, hindiler atıldı. Bir çok şey yapıldı. Allah bunu affetmedi'' diye konuştu. Ergün Gürsoy, bu sezon Fenerbahçe'nin haksız puanlar almasının öne sürülmesi hakkında ise ''Demek ki haksız alınan 6-8 puanla şampiyon olunmuyormuş, gene böyle olursa yine biz şampiyon olacağız'' dedi.

''CARLOS'U ALABİLİRLERSE BRAVO''

Fenerbahçe'nin Roberto Carlos'u alması halinde buna ''Bravo'' diyeceğini söyleyen Gürsoy, bunun o kadar kolay birşey olmadığını anlattı. Roberto Carlos'u futbolcu olarak beğendiğini ve yakında olmasını kendisinin de isteyeceğini belirten Gürsoy, ''Ama belli olmaz, bazen insanlar şaşırıp her şeyi yapabiliyor'' dedi.

Gürsoy, başkan Aziz Yıldırım'ın geri döneceğini savunarak, ''Ben 6 kere yönetimi bırakmış bir kişi olarak bu süreler içinde boşluğa düştüm. Aziz Yıldırım çok şanslı, istifa ettiğini kesin açıklamadı. Arada birşey söyledi. Ben çok boşluğa düştüm ama o bu havayı bedavadan soludu, şimdi tekrar dönüyor'' ifadesini kullandı.

KARAN: ''AVRUPA YOLUNA BAŞ KOYDUK''

Panele katılan Ümit Karan ise Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde başarılıolmayı hedeflediklerini anlatarak, ''Avrupa yoluna baş koyduk'' dedi. Galatasaray'ın çok tecrübeli bir takım olduğunu kaydeden Ümit, şöyle devam etti:

''Avrupa futbolcular için önemli bir vitrin. Biz bu yola baş koyduk. Bunun dönüşü yok, inşallah Şampiyonlar Ligi'nde finale kadar gideriz.'' Şampiyonluğun geldiği Kayserispor maçından sonra yaşanan 16 dakikanın hayatındaki en zor anlar olduğunu belirten Ümit, ''Ben Denizlispor-Fenerbahçe maçını televizyondan seyretmedim. Sahada dolaşıyordum. Hayatımdaki en zor anlardı. Bana bir daha 16 dakika yaşatmak isteyen varsa almayayım, 16 dakika yerine bir sezon yaşamayı tercih ederim'' diye konuştu.

Ümit Karan, milli takımın Dünya Kupası'na katılamaması ile ilgili olarak da ''Buna özellikle gurbetçilerimiz çok üzüldü. Orada olmak isterdik. Artık Avrupa Şampiyonası'na katılmak istiyoruz'' dedi.