BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,06
ALTIN 2.476,73
HABER /  MAGAZİN

Beckham yolunu buldu

İngiltere Milli Takımı'nın kaptanı David Beckham ününü kötü yönde kullandığı öne sürülüyor.

Abone ol

İngiltere Milli Takımı'nın kaptanı David Beckham ve diğer bazı ünlü futbolcuların, İngiliz vergi yasasındaki bir yasal boşluğu kullanarak imajlarıyla ilgili lüks harcamalarında vergiden muaf oldukları öne sürüldü.

İngiliz Daily Mail gazetesi, David Beckham, Michael Owen, Gary Neville gibi futbolcuların normal vatandaşların ödemesi gereken ve lüks vergilere giren takı, araba, takım elbise ve kuaför harcamalarında vergiden muaf olduklarını yazdı.

Bu konuda futbolcuları eleştiren gazete, Beckham'ın imajı için yaptığı harcamalardan vergi ödemeyerek yılda 25 milyon euro tasarruf ettiğini ileri sürdü.

İngiltere'deki vergi yasasında tanınan bu önceliğin tamamen yasal olduğu ve bazı milletvekillerinin Maliye Bakanı Gordon Brown'dan bu yasada değişiklik yapılmasını talep ettiği ifade edildi.

Liberal Parti'den milletvekili Norman Lamb, ''ben büyük bir futbol hayranıyım ve İngiltere'nin Almanya'da kazanmasını umuyorum, ancak futbolcuların bir vatansever olarak bu yasal avantajı kullanmamalarını tercih ederim'' dedi.

Haberde, Owen, Neville ve genç futbolcu Theo Walcott'un vergiden muaf olmak için kendi şirketlerini kurdukları belirtildi.